Seks spillere født på 2000-tallet på treningsleir

Hele seks spillere født på 2000-tallet er med Brann på treningsleir på Gran Canaria. Fem av dem er med for første gang.

Annonse:

Emil Kalsaas (2000), Sander Marthinussen (2000), Ole Martin Kolskogen (2001), Aune Heggebø (2001), David Wolfe (2002) og Mikal Berg Kvinge (2003) er alle med Brann på treningsleiren som startet 18. januar. 

Med unntak av Kalsaas er de fem andre førstegangsreisende. 

– Det er en gjeng flotte unge spillere. Fire av dem fik sin debut i Eliteserien i fjor (Kalsaas, Marthinussen, Heggebø og Kvinge) og det å være med oss på treningsleir har vært bra for dem. Jeg håper de har blitt enda mer motiverte til å jobbe hardt og kjempe seg til sjanser på a-laget etter disse to ukene, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen. 

Motiverende

Ungguttene selv er strålende fornøyd med å ha vært med på treningsleire. For de fire yngste (Kvinge, Wolfe, Heggebø og Kolskogen) har det også vært hardt arbeid før og etter trening. Som de yngste på laget er det de som finner frem utstyr som kreves til treningsøktene og rydder opp igjen etterpå. 

Dette sier de fem som er med for første gang om oppholdet: 

– Å reise på treningsleir med Brann har vært veldig gøy og motiverende. Det er gøy å matche seg på så høyt nivå hver dag, og ikke minst å bli bedre kjent men de andre spillerne, sier yngstemann, Mikal Berg Kvinge.

– Det og så få være på treningsleiren er veldig utviklende fordi man har nesten bare fokus på trening og lite distraksjoner rundt. Man får en smak på den profesjonelle hverdagen som man har når man spiller fotball på toppnivå, så det er veldig lærerikt, sier Aune Heggebø. 

– Det har vært veldig fint på treningsleir. Masse gode spillere og høgt nivå på trening, sier Ole Martin Kolskogen. 

– Det har vært kjekt å være på treningsleir med gjengen. Det er bra for utviklingen å trene med såpass gode spillere hver dag, sier Sander Marthinussen

– Veldig gøy å ha vært med A-laget på leir. Det er en kjempefin gjeng som har tatt oss unge godt i mot. Det har vært veldig lærerikt og spennende å få være med, i tillegg er det veldig motiverende, sier David Wolfe. 

Annonse fra Eliteserien: