To proffkontrakter signert

Helene Olsson (15) og Heidi Steinsbø Halbmayr (15) fra Brann 2 har signert proffkontrakt.

Annonse:

De to ungjentene er de første spillerne på Brann 2s kvinnelag som har signert proffkontrakt med klubben.

– Det føles ut som en drøm som går i oppfyllelse. Det er veldig stort å få være en del av det første og historiske Brann 2-laget på kvinnesiden, sier Olsson.

Halbmayr sier seg enig, og legger til:

– Det gir også en ro og en trygghet at man skal være en del av et lag over lengre tid. Det føles bra å signere for en klubb som Brann som satser like mye på begge kjønn.

Hater å tape

Helene Olsson kommer til Brann fra Odda, der hun har spilt hele livet. Hun har også spilt flere landslagskamper for J14, og er tatt ut i J15-troppen på Equinors talentleir for jenter i slutten av juni.

Som keeper beskriver hun seg slik:

– Jeg er en offensiv keeper med gode ferdigheter med begge bein. Jeg prøver å være en god lagspiller og den beste versjonen av meg selv, og jeg hater virkelig å tape. Det gjør vel alle?

Da 15-åringen kom til Brann i vinter, var hun med A-laget på treningsleir til La Manga som den eneste Brann 2-spilleren. Der fikk hun trene sammen med Aurora Mikalsen og Sandra Stavenes, og hun beskriver det som noe av det største hun har opplevd så langt til tross for at hun var litt nervøs i forkant. En av grunnene til at hun valgte å gå til Brann var for nettopp slike opplevelser; å få trene med de beste og ha en god treningshverdag.

– Jeg var først nervøs, men gruppen tok meg så godt imot. Det er en av de fineste opplevelsene jeg har hatt. Målet mitt er å jobbe meg opp til A-laget og i fremtiden bli tatt ut på A-landslaget, sier hun.

Scoring i debuten

Heidi Steinsbø Halbmayr fra Bømlo startet med ungdomsfotball for Moster, før hun gikk videre til Stord. Der spilte hun for A-laget i 3. div. frem til hun i vinter ble en del av Brann. I tillegg har hun flere kamper for aldersbestemte landslag, og er tatt ut på J16-landslaget som skal spille åpent nordisk mesterskap i Finland i juli.

Angrepsspilleren beskriver seg slik:

– Jeg er fokusert, målrettet og dedikert for å oppnå mine mål. Jeg er hurtig, gjennombruddshissig og målfarlig, og ser på meg selv som en god press-spiller. En av mine største styrker må være at jeg har en veldig god akselerasjon som gir meg et godt forsprang i spillet. 

15-åringen ønsker å utvikle seg mest mulig i Brann, og håper på mye spilletid på Brann 2 og etterhvert på A-laget. Tidligere i juni fikk hun sin offisielle debut for A-laget i cupkampen mot FK Haugesund, og scorte det siste målet i det som ble en 3–0-seier. Du kan lese mer om kampen her.

– Målet mitt er å score mye og hjelpe laget til seier. Jeg ønsker å bli enda bedre på mine sterke sider, og utvikle meg mer på det jeg ikke er så god på. Mest av alt så drømmer jeg om å spille meg inn på A-laget og bli en viktig spiller der, og å få oppleve det å spille på Stadion fremfor det gode publikumet Brann har, sier hun.

Full oversikt over Brann 2-laget finner du her, mens kampoppdateringer og andre nyheter kommer på denne siden fortløpende.

Annonse fra Eliteserien: