Siste nytt fra Brann-Akademiet

Hold deg oppdatert på alt det spennende som skjer blant de yngste spillerne i Brann sitt Akademi.

Annonse:

Sølv i NM

Tirsdag 28. november

Brann møtte Rosenborg i G16-finalen i NM på Varden Amfi i helgen, og måtte dessverre se seg slått 2–1. Det endte med sølv, og her kan du lese kampreferat. Høydepunkter fra finalen under. 

G16 til NM-finalen!

Finalen spilles 26. november kl. 14.00 på Varden Amfi

IMG_4187.JPG
G16 til NM-finalen

G16 slo Viking 3-1 i Stavanger. Les mer her. Finalen spilles helgen 25. og 26. november. 

Flere tatt ut på landslag

Onsdag 1. november

I november samles flere yngre landslag til samlinger, og Brann har flere spillere representert. 

G18-landslaget skal spille to privatlandskamper mot Tyskland på Marbella. Begge kampene har avspark klokken 15.00 henholdsvis 16. og 19. november. Brann-spillerne Martin Børsheim og Eivind Helland er med, det er også Rasmus Holten som er utlånt til Mjøndalen. 

G16-landslaget reiser til Romania for å spille tre kamper i EM-kvalifiseringen fra 11.-22. november. Mathias Klausen, Jesper Eikrem og David Steinegger er med i den norske troppen. Motstanderne er Romania, Estland og Frankrike. 

Seier, uavgjort og tap

Tirsdag 31. oktober

Det har vært spilt flere kamper gjennom helgen, og det endte med tap for Brann 2, uavgjort for G17 og seier for G15. Her er kjapt om kampene, og høydepunkter. 

Brann 2 kjemper for overlevelse i 2. divisjon, og hadde nok sjanser til å ta alle poengene hjemme mot Strømmen mandag kveld. Men gjestene forsvarte seg godt, og det endte med et surt 0–1-tap på Varden Amfi. Brann 2 har igjen to kamper av sesongen, og ligger like over nedrykksstreken. 

Her er høydepunktene fra kampen: 

G17-laget reiste til Sogndal for kamp i den nasjonale serien, og tok med seg ett poeng hjem igjen til Bergen. Onsdag reiser store deler av laget til Stavanger for å møte Viking i semifinalen i NM for G16. Kampen har avspark klokken 15.00.

Kommentar fra trenerteamet: 

Et gjesp av en første omgang der ingen av lagene tar noen sjanser. Første 30min av andre omgang er bra. Da får vi satt opp flere kombinasjoner offensivt, truer flere og ulike rom samtidig som vi har gode temposkifter I spillet. Vi står bedre I offensiv markering og får satt Sogndal under et kontinuerlig trykk. Siste 15 slipper vi Sogndal litt unødvendig inn I kampen igjen, vi må spille med en skadet spiller som gjør at det blir vanskelig, men samtidig så klarer vi ikke å beholde den nødvendige roen som vi hadde de første 30.

Kampfakta: 

Sogndal G17 vs Brann G17 1–1

Mål: Martin Ljunggren. Målgivende: Daniel Riihilahti.

Helges seier kom i Skien. G15-laget reiste østover på samme fly som A-laget som møtte Sandefjord. I motsetning til de voksne, klarte ungguttene å ta med seg alle poengene hjem til Bergen da Odd ble slått 2–1. 

Kommentar fra trenerteamet: 

Rotekamp i første omgang, Odd får styre mye av spillet. Får mer ro i starten av andreomgang. Knut Vikane banker inn 2-0 før det blir hektisk da Odd reduserer rett før overtid. Fint resultat der halve troppen faktisk består av 2009-ere.

Kampfakta: 

Odd - Brann 1-2 (0-1)

G15, nasjonal serie

Mål:

6' 0-1 Jesper Hop Torvund
79- 0-2 Knut Indrehus Vikane
88' 1-2 Sebastian Høyer Henriksen

Slo Viking og Sandnes Ulf på hjemmebane

Mandag 23. oktober

Branns G15-lag spilte sin siste hjemmekamp for sesongen, og tok tre poeng mot Viking. Brann har igjen to kamper, begge borte, der motstanderne er Odd og Aalesund. Her er tabellen og teminlisten. 

Kommentar fra trenerteamet: 

Tøff kamp mot Viking. Har kontroll fram til 3-1 i 64. minutt, da blir det kaos. Har muligheter til å gå opp til 4-2, men god læring i å spille kampen, stå i mot trykk og ta kontroll når det blir kaos.

Kampfakta: 

Brann - Viking 3-2 (2-0)

G15, nasjonal serie

Mål: 

12' 1-0 Oliver Persson-Sulen

40' 2-0 Mats Bendiksen Trengereid

46' 3-0 Knut Indrehus Vikane

64' 3-1 Ali Abdul Rahim

69' 3-2 Ali Abdul Rahim

Også G17-laget har møtt motstand fra Rogaland i helgen, da Sandnes Ulf var motstander. Også G17-har to kamper igjen av sesongen. Ser terminliste og tabell her.

Kommentar fra trenerteamet: 

En jevn kamp mellom to gode lag der vi leder og bør avgjøre allerede i første omgang. Blir noe oppstykket og kaotisk underveis da vi sliter med å finne den nødvendige roen og posisjoneringen for å kontrollere kampen slik vi ønsker. Vi slipper inn en unødvendig utligning like før fulltid, imponerende å se hvordan spillerne responderer, holder hodet kaldt og holder den nødvendige roen når vi får muligheten til å avgjøre på overtid. Deilig seier.

Brann vs Sandnes Ulf 3-1

G17 nasjonal serie.

Mål:
1-0 Lars Remmem (Målgivende: David Steinegger)
1-1
2-1 Oliver Majewski (Målgivende: Daniel Rihilahti)

Viktig seier i bunnkampen

Søndag 22. oktober

Brann 2 kjemper for å unngå nedrykk fra 2. divisjon, og tok turen til Bodø søndag. Etter en strålende første omgang ledet de med tre midtveis. Hjemmelaget scoret det eneste målet etter hvilen, men Brann 2 tok med seg tre viktige poeng hjem til Bergen. 

Med tre kamper igjen av sesongen i 2. divisjon ligger Brann 2 ett poeng over nedrykksstreken. Neste kamp er mandag 30. oktober klokken 16.30 mot Strømmen. 

Kampfakta: 

Junkeren-Brann 1-3 (0-3)

2. divisjon menn.

0-1 Herman Stakset (24.)
0-2 Vegard Hagen (40.)
0-3 Stakset (45.)
1-3 Junkeren (81.)

Storseier i siste seriekamp

Mandag 16. oktober

Branns G14-lag avsluttet sesongen med storseier mot Haugesund. Grunnet elendig vær i helgen, ble kampen flyttet inn i Vestlandshallen, der Branns gutter vant hele 6–2.

Kommentar fra trenerteamet: 

Tøff kamp mot et fysisk intensivt og taktisk godt Haugesund lag. Treffer bra på kampplan og justeringene undervegs i kampen. Enorme prestasjoner både kollektivt og av individuelle spillere som gjør at vi vinner en utfordrende siste hjemmekamp. 

Her er tabellen for vår- og høstsesongen. 

Kampfakta:

Brann - Haugesund 6-2 (3-1)

G14, nasjonal serie

Mål:
12' 1-0 Bryant Travis
26' 2-0 Mathias Toftevåg Losnegård
32' 2-1 Haugesund
37' 3-1 Elias Morozov Størksen
50' 4-1 Bryant Travis
54' 5-1 Bryant Travis
64' 5-2 Haugesund
72' 6-2 Mats Anthun Fredheim

 

Tap i Alta

Tirsdag 10. oktober

Brann 2 reiste til Alta for bortekamp i 2. divisjon, uten flere av spillerne sine som er bortreist med landslagsoppdrag. De fikk det tøft mot Alta, og tapte 7–1. Det gjenstår fire kamper i av årets sesong, og Brann 2 ligger fremdeles på trygg plass – ett poeng foran Gjøvik-Lyn som ligger under nedrykksstreken.

Viktig Brann 2-kamp og tap for G15

Mandag 9. oktober

Brann 2 kjemper med nebb og klør for å beholde plassen i 2. divisjon. Mandag 9. oktober klokken 18.30 møter de Alta borte, og kampen sendes direkte både hos Direktesport og TV 2 Play. 

G15-laget til Brann spilte i helgen kamp i nasjonal serie mot Stabæk, som endte med et ettmålstap. 

Kommentar fra trenerteamet: 

Veldig sterk førsteomgang hvor vi gjennomfører kampplan. Får dessverre ikke skapt mer på siste tredjedel, men tillater heller ikke Stabæk noe i motsatt ende. Respekterer ikke kampen i samme grad i andre omgang hvor Stabæk skrur opp ett par knepp fra første omgang og vi tilpasser oss ikke det. Får kampen snudd på hodet i løpet av ett kjempesvakt minutt. Likevel totalt sett stolt over hvordan spillerne konkurrerer og kjemper gjennom kampen. 

Kampfakta:
Brann–Stabæk 1–2 (1–0)

G15, nasjonal serie

Mål:
38’ 1–0 Jesper Torvund
51’ 1–1 Oskar Dæhli Oppedal
52’ 1–2 Aleo Hatlebrekke-Skjei


NM-semifinalen har fått kamptidspunkt

Tirsdag 3. oktober

Branns G17-lag har tatt seg helt til semifinalen i NM for G17, og der er Viking motstander. Kampen spilles på SR-Bank Arena i Stavanger onsdag 1. november og har avspark klokken 15.00. Brann.no kommer tilbake med mer info om hvor kampens sendes når det nærmer seg kampdatoen. 

Tok viktig poeng i lokaloppgjøret

Mandag 2. oktober

Det ble uavgjort i Brann 2 sin kamp mot Sotra.

Kamprapport og høydepunktene kan du lese og se her.

Tap og seier i helgen

Mandag 2. oktober

G17 søndag 1. oktober
Sandnes Ulf – Brann 1-0 Kommentar fra trenerteamet:
En jevn fotballkamp med få målsjanser mellom to gode lag. Vi spiller en god kamp der vi i store perioder spiller de lave og nekter de noe etablert spill. 
Vi står godt i forsvarsspillet og slipper til få sjanser, men klarer desverre ikke å skape nok store sjanser selv.

G15 lørdag 30. september

Strømsgodset – Brann G15 0-2 

Kommentar fra trenerteamet:
Solid defensiv bortekamp i Drammen. Selv om det er en kamp hvor vi ikke får beholde ball, framstår vi likevel farlige på kontringer og dødballer. Treffer godt i alle defensive faser og hindrer Strømsgodset å skape de store sjansene.  

Kampfakta:  

Strømsgodset – Brann 0-2 (0-1) 

G15, nasjonal serie 

8’ 0-1 Selvmål
51 0-2 Mats Bendiksen Trengereid 

 

Landslagsbonanza 

Onsdag 27. september

Det nærmer seg landskamper for aldersbestemte landslag, og Brann har ni spillere som er tatt ut på forskjellige gutte-landslag. 

G18: 

Martin Børsheim, Eivind Helland og Rasmus Holten (utlånt til Mjøndalen) er tatt ut til EM-kvaliken, der Norge møter Gibraltar, Latvia og Ungarn i perioden 9.-18. oktober. 

G17: 

Lars Remmem og William Kvale er tatt ut til G17-landslagets kamper mot Danmark, Kroatia og Nederland i Umag, Kroatia perioden 9.-18. oktober. Kampene er en del av en turnering. 

G16: 

Her har Brann hele fire spillere med. Det er Mathias Klausen, Jesper Eikrem, David Steinegger og Matias Sekkingstad Johansson. Norge møter England til dobbeltkamp 11. og 13. oktober. 

Vi gratulerer og ønsker lykke til!

William Kvale og lars remmem proffkontrakt 2022.jpg
William Kvale og Lars Remmem er begge tatt ut til G17-landslaget

Kommende kamper i nasjonale serier denne uken

Tirsdag 26. september

Kommende helg er det mye som skjer i akademiet. G15 skal spille borte mot Strømsgodset i OBOS Nasjonal, lørdag 30. september kl. 12.00. 

G15 OBOS Nasjonal Gruppe A høst. Tabellen etter 5 kamper:

PlassLagKamperPoeng
1Stabæk512
2Brann59
3Odd57
4Viking56
5Strømsgodset56
6Aalesund54

 

G17-guttene stikker på søndag sørover til Øster Hus Arena for å møte Sandnes Ulf samtidig som A-laget vårt spiller borte mot Lillestrøm i Eliteserien, altså 1. oktober kl. 15.00.

OBOS Nasjonal G17 2.div avd. A: 

PlassLagKamperPoeng
1Åsane1230
2Sogndal1126
3Skeid1219
4Sandnes Ulf1018
5Brann1114
6HamKam1213
7Bryne1111
8KFUM129
9Kongsvinger138

 

Spennende innspurt for Brann 2

Mandag 26. september

Mandag om én uke møter vi Renate Blindheim og co på Varden. Legg også merke til hvor i landet resten av bortekampene våre skal spilles. Billetter kan kjøpes med Vipps i døren.

02.10.2023mandag18.30Brann 2-SotraVarden Amfi
09.10.2023mandag18.30Alta-Brann 2SmartDok Arena
23.10.2023mandag16.30Junkeren-Brann 2Nordlandshallen
30.10.2023mandag17.30Brann 2-StrømmenVarden Amfi
04.11.2023lørdag13.00Tromsdalen-Brann 2TUIL Arena
11.11.2023lørdag13.00Brann 2-Strømsgodset 2Varden Amfi

 

Tap for Brann 2 borte mot Bærum

Mandag 26. september

Brann 2 hadde med seg A-lagspillerne Svenn Crone, Moonga Simba og Aune Heggebø fra start i bortekampen mot Bærum. I tillegg til Eirik Holmen Johansen.

Bærums Max Myrmo scoret 1-0 allerede etter 12 minutter og det ble også sluttresultatet. Brann 2 var mye mer med i 2. omgang og Jesper Eikrem, Herman Stang Stakset og William Kvale kom inn og satte sitt preg på kampen. Stakset hadde flere gode muligheter og fikk som vanlig med seg ballen forbi motstandernes forsvarsfirer hver gang han forsøkte. Kvale vartet også opp med flere gode raid på venstresiden.

Det blir en veldig spennende innspurt på sesongen i en divisjon der mange lag ligger med like mange poeng.

Stor respekt til den ene Brann-supporterensom både sang Nystemten før kamp og støttet guttene hele kampen gjennom!

Lagoppstilling:

12 Eirik Holmen Johansen
4 Aron Jonsson
5 Jonas Skjerven Valland
9 Monga Aluta Simba
13 Svenn Crone
6 Marius Bendiksen Trengereid (K)
7 Vegard Haugerud Hagen
26 Eivind Fauske Helland
10 Mikal Berg Kvinge
11 David Tufekcic
23 Aune Selland Heggebø

Innbyttere:

1 Martin Børsheim
3 William Strand Kvale
14 Ole Andreas Leinebø
16 Jesper Nerhus Eikrem
20 Herman Stang Stakset

G17 Nasjonal Serie: Brann-Kongsvinger 6–1

Søndag 24. september

Rapport fra trenerteamet: Solid prestasjon der vi med unntak av en liten periode i første omgang dominerer og kontrollerer fullstendig. Vi spiller Kongsvinger lave med  lange gode angrep, står godt i off.markering og gjennvinning, vi utnytter ubalansen når den oppstår, har god suksess I det høye presset og vi er kompakt og kontrollert når vi legger oss litt lavere. Flere spillere som står frem og vi får endelig betalt for en god prestasjon.

Brann 6 – 1 Kongsvinger
  2 min 1-0 Rune K, Assist Mattias S
10 min 2-0 Lars R, Assist: Rune K
18 min 3-0 Lars R
40 min 4-0 Rune K, Assist: Martin L
60 min 4-1
75 min 5-1 Rune K, Assist: Tobias B
86 min 6-1 Oliver M, assist Marius E

Høydepunkter

G15 Nasjonal Serie: Brann-Aalesund 5–0

Søndag 24. september 

Rapport fra trenerteamet: En kamp med to omganger. Fortjent at det stod 3-0 til pause, men mye jevnere kamp i andre omgang. Klarer å få inn to mål i den omgangen også. God laginnsats, hvor en pusher på gjennom hele kampen. Høstsesongen er halvspilt og G15 står med 9 poeng på 5 kamper.

G15 mot aafk
G15-guttene vant hele 5-0 mot Aalesund søndag

Kampfakta:

39' 1-0 Knut Vikane
40' 2-0 Adam Rød El Jabri
44' 3-0 Adam Rød El Jabri
60' 4-0 Mats Bendiksen Trengereid (straffemål)
84' 5-0 Andreas Wilhelmsen

Høydepunkter

 

Annonse fra Eliteserien: