Videre i cupen

Brann tok seg komfortabelt videre fra cupens andre runde.

Se høydepunktene i videovinduet over eller direkte på vår YouTube-kanal her.

Anna Aahjem sparket i gang kampen i Haugesund, og 75 sekunder senere lå ballen i nettet. Det var et resultat av et mønsterangrep på venstreflanken til Brann, innledet av Rakel Engesvik. Hun fant Andrine Hegerberg (endelig tilbake!), som spilte ballen videre ut til Marit Bratberg Lund. Innlegget hennes var som vanlig strålende, rett på foten til Nora Eide Lie i boksen. Ballen gikk i mål og Brann ledet 1-0.

Koblingen mellom Bratberg Lund og Eide Lie gjorde seg også gjeldende på scoring nummer to. Bratberg Lund spilte en presis gjennombruddspasning til Eide Lie, som trillet ballen videre til Aahjem. Hun kunne enkelt sette ballen i det åpne målet. Flere scoringer kunne det også ha blitt før pause. Hodet til Marthine Østenstad tvang frem redning på strek både én og to ganger i den første omgangen, men scoring ble det ikke. Brann ledet 2-0 etter 45 minutter.

Den andre omgangen gikk relativt rolig for seg. Brann hadde god kontroll, men skapte ikke like mange sjanser som de gjorde før pause. Gledelig var det at 15 år gamle Heidi Steinsbø Halbmayr kom inn til sin offisielle debut for Brann sitt A-lag. Hun scoret i treningskampen mot Arna-Bjørnar før sesongen og har bøttet inn mål for Brann 2 denne våren. Derfor var det kanskje ikke overraskende at hun stod bak Branns tredje mål. Etter litt klabb og babb i feltet fikk Halbmayr avsluttet ned i hjørnet. Ballen var på vei inn i mål, men ble forsøkt avverget av en Haugesund-forsvarer. Klareringen endte imidlertid i eget mål og dermed ledet Brann 3-0.

Det ble også sluttresultatet. Vi er et steg nærmere Ullevaal!

Husk neste hjemmekamp i Toppserien! Den spilles lørdag 22. juni klokken 13.00, og da er det bynabo Arna-Bjørnar som er motstander. Billetter til den kampen finner du her!

FK Haugesund/Avaldsnes–Brann 0–3 (0–2)

0–1: Nora Eide Lie (2.)
0–2: Anna Aahjem (26.)
0–3: Heidi Steinsbø Halbmayr (85.)

Norgesmesterskapet, runde 2. Haugesund Sparebank Arena. Dommer: Marie Enersgård. Gult kort: Ingen.

Brann (4–3–3): Sandra Stavenes – Leah Skeistrand Garen, Ingrid Stenevik, Marthine Østenstad (Joanna Tynnilä fra 76.), Marit Bratberg Lund (Tomine Svensheim fra 59.) – Andrine Hegerberg, Justine Kielland (Karoline Haugland fra 24.), Nora Eide Lie (Signe Gaupset fra 59.) – Rakel Engesvik (Heidi Steinsbø Halbmayr fra 46.), Anna Aahjem, Johanna Renmark.