Status: 5000 på Stadion mot Odd

Brann forbereder seg på å slippe inn 5000 tilskuere til kampen mot Odd på søndag klokken 18.00. Gir regjeringen grønt lys, er klubben klar.

Annonse:

– Vi jobber på spreng med å gjøre alle forberedelsene til søndag, slik at vi kan gi alle våre partoutkortinnehavere muligheten til å endelig samles på kamp igjen. Om myndighetene gir oss den nødvendige bekreftelsen på at vi får slippe inn 5000 er i alle fall vi klare. Det skal ikke stå på oss, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. 

Mandag morgen ble billettene for de fire neste hjemmekampene lagt ut til de vel 4500 partoutkortinnehaverne til Brann. Mange av billettene er alt hentet ut, og nå jobber Brann med det praktiske rundt kampen.

Opp til myndighetene

Billettene ble lagt ut med et forbehold. For at Brann skal få slippe inn 5000 tilskuere er de avhengige av at regjeringen bestemmer seg for å gå over i trinn tre i gjenåpningen av Norge. Det skjer tidligst torsdag 17. juni. 

I trinn tre gjelder følgende regler for utendørsarrangement med fastmonterte seter: Man kan slippe inn 2000 personer på Stadion uten koronasertifikat, men om alle som kommer inn har grønt koronasertifikat kan man slippe inn 5000. 

– Vi kommer til å sette opp teststasjoner utenfor Stadion, slik at alle som ikke allerede har grønt koronasertifikat vil få testet seg innen 24 timer før avspark. Nå krysser vi fingrene for at myndighetene gir oss muligheten til å endelig få slippe inn 5000 på kamp. Vi har planene klare, og venter bare på et endelig klarsignal fra dem, sier Johannesen. 

Om myndighetene bestemmer seg for å ikke gå over i trinn tre før søndagens kamp, vil tilskuerkapasiteten bli som tidligere i i år (600).

Om det skulle bli utfallet, vil de som har hentet ut billetter til Odd-kampen bli kontaktet med mulige løsninger. Brann vil kommunisere ut informasjon så fort de har det.

Slik får man grønt koronasertifikat:

  • Man må enten ha fått minst en dose av vaksinen tre uker før kampstart. 
  • Fått påvist korona siste seks måneder.
  • Fremlegge en negativ test som ikke er eldre enn 24 timer. (Brann vil legge til rette for hurtigtesting utenfor Stadion)
Annonse fra Eliteserien: