Slik blir oppkjøringen til seriestart

Eliteserien kan starte 16. juni og fra mandag av blir det vanlige fotballtreninger. Her er det det vi vet om seriestart og treninger per nå.

Annonse:

- Vi er utrolig glad for at vi nå kan starte med sesongoppkjøring, igjen. Det har blitt en del av de i år, og nå har vi også fått en dato for sesongstart. Det er helt strålende, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, mens han gliser bredt. 

Torsdag kom gladmeldingen til de norske eliteserieklubbene fra kulturministeren. Fotballtreninger med full kontakt og kamper kan igjen avvikles, men det blir uten tilskuere på tribunen den første tiden. De siste månedene har det vært forskjellige varianter og retningslinjer knyttet til trening, blant annet med grupper på maks fem personer og to meters avstand. 

Trening på mandag

Allerede førstkommende mandag (11. mai) har Brann sin første treningsøkt på vanlig måte. Informasjon til media som vil overvære treningen ligger her. 

De tre hovedpuntene for å hindre smitte blant spillerne i forbindelse med trening og kamp er: 

  • Syke personer skal ikke delta på trening/kamp.
  • God hygiene praktiserer på trening/kamparena.
  • Redusere kontakten i gruppen, og gruppens kontakt med befolkningen.

Blant tiltakene er også at alle spillerne skal møte ferdig skiftet til trening og garderobene på Stadion vil ikke bli brukt. Her ligger all info om smittevernstiltak og gjennomføring av trening og kamp. 

Terminlisten for årets sesong vil bli satt opp på nyt og lørdag 16. mai vil de seks første rundene få kampdato. Resten av kampene vil bli bekreftet på et senere tidspunkt. For de seks første kampene vil lagene i Eliteserien bli delt inn i geografiske grupper, med kortest mulig reiseavstand mellom lagene som skal møtes. 

Mer informasjon vil bli lagt ut fortløpende. 

Annonse fra Eliteserien: