RBK-kampen sendes direkte på ba.no

- Treningskampene har vært en stor suksess, sier BAs nyhetsredaktør Rune Eriksen før den direktesendte storkampen.

Annonse:

Søndag klokken 18.00 møtes Brann og Rosenborg i spanske Marbella. Det blir årets første møte mellom fjorårets seriemester og bronsevinner, og kampen vil gi en pekepinn på styrkeforholdet mellom lagene bare uker før seriestart.

Dette blir BAs fjerde direktesendte treningskamp i vinter, og mediehusets nyhetsredaktør Rune Eriksen innrømmer at han ser spesielt frem til denne kampen.

- Kampen mot Rosenborg er en skikkelig godbit. Det er alltid spennende kamper og skikkelig rivalisering, og det er glimrende for oss å få et slikt oppgjør nå, forteller han. 

Har troen på Brann i år

Brann er ubeseiret i vinterens treningskamper, men mange er likevel spente på hvor laget står tre uker før serieåpningen mot Odd. Eriksen er optimistisk:

- Jeg har en god følelse på vegne av Brann. Nivået på treningene er meget bra. Det er konkurranse om mer eller mindre samtlige posisjoner, og da får man høyt nivå på treningene. Det er lenge siden jeg har sett så høy intensitet og guts.

- Lars Arne Nilsen kan jo ha to likeverdige lag på treningsfeltet - slik det skal være hvis man vil kjempe i toppen av norsk fotball og komme seg ut i Europa. Her må man hele tiden vise seg frem. Det har vi sett i hele vinter - og det vil nok Rosenborg merke søndag, spår han.

God respons fra seerne

At Brann har prestert har betydd gode seertall for BA som har kjøpt rettighetene til alle kampene bortsett fra bortekampen mot Kristiansund.

- Vi har sendt tre kamper direkte på ba.no så langt, og vi kan trygt si at dette har vært en stor suksess. Interessen rundt Brann er stor - det ser vi på antall seere og nye abonnenter, røper Eriksen.

Han er også fornøyd med leveransen BA har gjort som produsent for oppgjørene:

- Da vi sikret oss rettighetene for 2019 startet vi umiddelbart med å planlegge sendingene. Vi ønsker å vise at BA kan produsere slike kamper på høyt nivå, og det har vi klart så langt. Produksjoner med fire og fem kamera gjør at vi løfter produktet og sendingene. Tilbakemeldingene fra seerne er meget bra, forteller han.

BA viser mye mer enn Brann i løpet av et år. Avishuset har massevis med direktesendt fotball både for kvinner og menn:

- I løpet av et drøyt år har vi bygget opp BA Direkte og jeg er stolt av at Bergensavisen har tatt slike steg på så kort tid. Vi vet at leserne vil ha direktesendte sportsarrangementer, og det skal vi gi dem, lover han.

Rekdal erstatter Mjelde

BAs Brann-ekspert Mons Ivar Mjelde kunne ikke være med til Marbella. Nå blir han erstattet av Kjetil Rekdal, kjent Start-trener med erfaring fra eliteseriesendinger på Eurosport.

-  Rekdal er klar til å bidra med sine meninger og analyser. Gled dere, varsler Rune Eriksen. På bildet øverst ser du ham sammen med Brann-spillerne Christian Eggen Rismark og Kristoffer Løkberg, samt Gjermund Åsen og Pål André Helland fra Rosenborg. Bildet ble tatt i forbindelse med en BA-reportasje fredag i Marbella.

Her kan du se kampen på ba.no

Eliteserien starter 30. mars, med første stadionkamp søndag 7. april mot Strømsgodset. 

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: