Kristansund - Brann treningskamp 2019 Lars Arne Nilsen

- Merker at temperaturen stiger

Lars Arne Nilsen merker temperaturstigning på treningene når 22 mann konkurrerer om plassene.

Annonse:

Seriestarten nærmer seg, og søndag er Rosenborg motstander i lagets tredje siste treningskamp før det braker løs. For trener Lars Arne Nilsen er det merkbart ved at spillerne viser seg enda mer frem i treningssammenheng.

- Vi har 22 mann, og elleve skal starte første kamp. Jeg merker at det er mer spenning i troppen, at temperaturen stiger på trening, forteller han til Brann.no.

Kampene er viktigere nå

Troppen er samlet i spanske Marbella, årets andre leir i utlandet. Forskjellen ligger i at samlingen på Gran Canaria var en treningsleir, mens dette omtales som en kampleir, der oppgjørene mot Rosenborg (10. mars klokken 18.00) og Bodø/Glimt (15. mars klokken 13.00) vektlegges større betydning enn kampene tidligere i vinter.

- Dette er en kampleir og folk vil spille. Men vi kjører fortsatt tøft på trening og har ikke sluppet opp i treningsarbeidet ennå, påpeker han.

Nilsen utelukker ikke at det kommer til å gå en kule varmt på noen av øktene de neste dagene, slik det ofte blir når troppen har vært samlet lenge og spenningen inn mot en ny sesong stiger.

- Vi merket det allerede på første trening her nede. Det er enda mer trøkk. Men sånn skal det være, mener Nilsen.

Søndagens BA-sendte kamp mot Rosenborg blir interessant på mange måter. Brann-treneren gleder seg:

- Vi får en test på hvor vi står. Vi møter et lag som blir omtalt som favoritter i år, påpeker han.

I fjor vant lagene hver sin kamp i serien. Siden den gang har Rosenborg hentet Haugesunds trenerteam og gjort noen endringer i troppen, akkurat som Brann. Begge klubbene er nok spente på styrkeforholdet akkurat nå.

Marengo er ikke med

Bortsett fra Ludcinio Marengo som har vært langstidsskadd håper Brann å ha resten av troppen tilgjengelig til søndagens kamp.

- Vi har hatt litt trøbbel med enkeltspillere, for eksempel ryggen til Daouda Bamba og Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen som var syke. Vi kommer ikke til å ta sjanser hvis noen hangler litt, men har de fleste tilgjengelige, tror Lars Arne Nilsen.

Brann - Rosenborg spilles på Marbella Football Center søndag klokken 18.00. Publikum hjemme i Norge kan se oppgjøret på ba.no, der kommentator Rune Eriksen får eksperthjelp fra Start-trener Kjetil Rekdal på sendingen.

Lenke til direktesendingen

Første stadionkamp er søndag 7. april mot Strømsgodset.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: