Stadion Gressdekke Mars 2019

Forventer at stadionmatten blir bra til åpningen

Slik ser det ut på Stadion 31 dager før stadionåpningen. Gressmatten er i ferd med å «våkne» av vinterdvalen.

Annonse:

Fra sesongslutt 2018 til et godt stykke ut på vinteren har banen ligget i dvale, urørt og uten varme på. Men nå er den «fyrt opp» igjen. Det er 10 varmegrader under vekstduken akkurat nå, og i løpet av relativt kort tid vil gresset begynne å vokse.

Det er selvsagt ønskelig med mildvær i fortsettelsen også, men daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, føler seg relativt trygg på at spillerne vil få gode forhold når Eliteserien starter.

- Årets stadionåpning er søndag 7. april. I fjor var den 18. mars. Det er positivt med tanke på banens beskaffenhet på første kamp og minsker faren for ødeleggelser for den videre sesongen, påpeker hun.

Det som er litt spesielt, er at det skal spilles kamp igjen på Stadion bare tre dager etter åpningen. Først kommer Strømsgodset (søndag 7. april) og deretter venter Kristiansund (onsdag 10. april) i en fremskutt kamp grunnet sommerens europacupdeltakelse.

Hektiske forberedelser

Som det fremkom av Branns årsrapport som kom sist uke, er det ikke planlagt skifte av underlag på Stadion. Foreløpig er man enige om at naturgress er mest hensiktsmessig.

- Debatten blusser som oftest opp dersom vinteren ødelegger forholdene tidlig på våren. Denne sesongen åpner vi i april, og så langt har vinteren vært forholdsvis mild. Vi er optimister med tanke på kampene som kommer tett i april, sier Johannesen.

Parallelt med arbeidet på banen bygges det ny tribune på søndre langside, monteres LED-lys og gjøres oppgraderinger og vedlikehold overalt på Stadion.

Johannesen berømmer alle involverte:

- Både ansatte og innleide gjør alt de kan for at Stadion skal fremstå innbydende for publikum på første hjemmekamp. Folk gjør en kjempejobb, og vi er i rute med det aller meste, roser hun. 

Har du sikret deg fast plass på alle kampene?

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: