Oppfylte drømmen mot Tromsø

Ingen på dagens Brann-lag har opplevd en deiligere seier mot søndagens motstander enn Sivert Heltne Nilsen.

Annonse:

Når Tromsø og Brann går side om side ut på stadionmatten søndag kveld, har Branns midtbanegeneral Sivert Heltne Nilsen gode vibber. Han har påført Tromsø et sviende nederlag med et langt dårligere lag enn dagens Brann-mannskap.

Sivert ble cupmester for Hødd i 2012 da de skapte sensasjon på Ullevaal ved å slå Tromsø etter straffespark-konkurranse. Lars Arne Nilsen var lagets trener.

- Det er min største dag på fotballbanen til dags dato. Det var stort, forteller Heltne Nilsen, som scoret på lagets andre straffespark da finalen ble avgjort.

Null baklengs hjemme

Totalt mener han det bare er blitt ett nederlag mot søndagens motstander. I fjor ble det uavgjort to ganger.

- Tromsø er blitt et godt lag med en stigende kurve det siste året. Den nye treneren deres har fått til et lag som spiller god offensiv fotball, minner Sivert om.

Tryggheten i dagens Brann-lag er uansett stor. Tre hjemmeseirer så langt, null innslupne mål på eget gress. Den rekken vil gjengen gjerne forlenge.

- Vi har vært gode på Stadion lenge, dette er blitt et fort for oss. Nå gjelder det å nullstille for å fortsette den gode stimen, påpeker han.

- Vet at vi gir alt

Nettopp evnen til å bli ferdig med forrige kamp og starte på nytt med gode forberedelser og riktig innstilling, tror Sivert Heltne Nilsen har vært en nøkkel i år.

- Det skal ekstra mye til for å slå oss når vi har denne medvinden. Det gir oss trygghet. Så vet vi at vi kommer til å gi alt, påpeker han.

- Hvordan klarer dere det uke etter uke?

 - Jeg tror det handler om at vi aldri blir fornøyd. Vi har fokus på akkurat dette, men uten at vi bare snakker. Vi må vise den rette innstillingen i hver kamp, og så langt har vi klart det, sier Heltne Nilsen før årets åttende serierunde.

Han mener dessuten at laget har mer å gå på.

- Defensivt har det vært fantastisk, men offensivt er det mer å gå på, varsler han.

Brann - Tromsø spilles søndag klokken 20.00.

Kjøp billetter 

Annonse fra Eliteserien: