Før kamp: Brann - Tromsø

Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Tromsø.

Annonse:

Søndag 6. mai tar Brann imot Tromsø på Stadion i Eliteseriens 8. runde. Kampen starter klokken 20.00 og sendes sendes på Eurosport Norge.

Brann har i løpet av sesongens tre første hjemmekamper slått Bodø/Glimt, Kristiansund og Stabæk på Stadion, uten å slippe inn et eneste mål. Søndagens motstander startet sesongen med to strake tap, men har etter det gått ubeseiret gjennom sine fem siste kamper.

De er et utpreget hjemmelag og har tatt ti av tolv mulige poeng på Alfheim. På bortetur har de ikke fått det til i løpet av sesongens første runder og står med et fattig poeng på tre bortekamper. 

Brann og Tromsø har møtt hverandre 56 ganger i seriespill siden 1987. Statistikken viser at lagene har slått hverandre 20 ganger hver og delt poengene 16 ganger.

Brann har et godt tak på nordlendingene på Stadion (14-8-6), men det blir ofte tøffe og tette oppgjør. I fjor endte oppgjøret på Stadion med 2-2 og poengdeling, etter at vi hadde tatt ledelsen to ganger gjennom mål av Ludcinio Marengo og Peter Orry Larsen.

Det blir nok tøft på søndag også, men spiller guttene som de har gjort på Stadion til nå i år bør vi ha en god mulighet til å ta en ny trepoenger.

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2017: Brann - Tromsø 2-2 Marengo, Larsen
  • 2016: Brann - Tromsø 1-0 Vega
  • 2013: Brann - Tromsø 4-1 Sævarsson, Huseklepp, Askar, Lorentzen
  • 2012: Brann - Tromsø 0-2 
  • 2011: Brann - Tromsø 1-1 Austin

Gamle kjente

Vi finner en gammel kjenning på motsatt banehalvdel på søndag. Simen Wangberg ble i 2012 hentet til Brann fra Rosenborg. Han spilte totalt 20 kamper for Brann og scoret ett mål i løpet av 2012 og 2013, før han i 2014 ble solgt til Tromsø. 

Vår tidligere spiller og nåværende toppspillerutvikler Helge Haugen har spilt 90 kamper for Tromsø.

Tromsøs Gudmund Taksdal Kongshavn har aldri spilt for Brann, men er bergenser og startet å spille fotball i Varegg.

Fortsatt noen skader

Ruben Kristiansen er fremdeles ute med lyskeskaden han har slitt med i noen uker. Fredrik Haugen har en vond hofte, men gjør fremgang og er kanskje med på søndag. 

Hos gjestene pådro viktige Gjermund Åsen seg en lårskade under kampen mot Kristiansund og er sannsynligvis ikke med til Bergen. I tillegg er målvaktene Gudmund Taksdal Kongshavn og Filip Loncaric ute på ubestemt tid.   

Brann - Tromsø har avspark på Stadion søndag klokken 20.00.

Med publikum i ryggen har Brann større sjanse til å vinne, bli med på Stadion du også!

Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: