Før kampen: Stabæk - Brann

Til Bærum for å stjele poeng med hjem! Les deg opp om alt du trenger å vite før mandagens kamp mot Stabæk.

Annonse:

Brann reiser til Bærum for å møte Stabæk i Eliteseriens 15. runde. Kampen spilles mandag 24. august klokken 20.30 og vises på TVNorge og Dplay. 

Det ble en liten nedtur i Kåres første kamp på Stadion. Mjøndalen kan være artige utenfor banen, men som fotballag handler det meste om elleve mann bak ballen og holde nullen. Men det er lov det, og selv om vi dominerte banespillet kraftig endte det opp med 0 mål og et Mjøndalen som traff blink på en av sine få visitter fremover på banen. Nå har vi hatt en god treningsuke og det siterer i kroppen etter ny kamp. 

I løpet av årene har Brann vært involvert i mange tette oppgjør mot Stabæk, og totalt har lagene møtt hverandre 45 ganger. Brann har vunnet 20, Stabæk 15 og ti har endt med poengdeling. 

I fjor tok Brann en dobbel over bæringene med en 2-1-seier hjemme på Stadion og en 1-0-seier på Nadderud. 

Denne sesongen står bæringene med 2-3-2 på hjemmebane og Brann med 3-1-3 på bortbane. Det ligger med andre ord an til en jevn affære på Nadderud.

Siste fem kamper på Nadderud:

  • 2019: Stabæk - Brann 0-1 Berisha
  • 2018: Stabæk - Brann 1-2 Kjelsrud Johansen, Bamba
  • 2017: Stabæk - Brann 2-0
  • 2016: Stabæk - Brann 1-1 Karadas
  • 2014: Stabæk - Brann 1-1 Skaanes

På motsatt banehalvdel på mandag treffer vi også en gammel kjenning i Yaw Amankwah. Han forlot Brann tilbake i 2012 og endte opp med 32 kamper for Brann.  

Skader og suspensjoner 

Gili Rolantsson er i hjemmeisolasjon på grunn av påvist Covid-19. Ali Ahamada nærmer seg skadefri, og er aktuell for troppen. Bismar Acosta har fått en smell og er usikker til mandagens kamp. 

Hos Stabæk er Luc Kassi, Mattew Rusike og Darren Maatsen ute. Tidligere Brann-spiller Yaw Amankwah og Jørgen Øveraas usikre.  

Neste kamp spilles på Stadion mot Strømsgodset lørdag 29. august klokken 20.30. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: