Før kampen: Odd - Brann

Ny Brann-kamp igjen og igjen og igjen og vi elsker det! Les deg opp om alt du trenger å vite før onsdagens kamp mot Odd.

Annonse:

Brann reiser til Skien for å møte Odd i Eliteseriens åttende runde. Kampen spilles onsdag 15. juli klokken 20.30 og vises på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
Det var en gu' kor herlig-dag på søndag, og Brann varmet alle bergenserhjerter da de tok skalpen til nok et østlandslag. Må det bare fortsette i det uendelige! Fenomenet Bodø/Glimt og godstoget Molde har dratt fra i toppen, og selv om vi er kravstore må det vel gå an å være fornøyde med å ligge på en fin tredjeplass etter syv runder av årets Eliteserie. Nå venter et Torgeir Børven-løst Odd i Skien. De har fått en lovende start på sesongen med en statistikk som sier 3-1-3, og kommer fra en sterk borteseier mot Viking. Det ligger an til et jevnt oppgjør på kunstgresset på Skagerak Arena, men la oss krysse det vi har for at Gilbert, Daouda, Robert og resten av gjengen har nok en gulldag på kontoret.
   

I fjorårets oppgjør i Skien røk vi på en 3-2-smell, men hadde før det ikke tapt i Skien siden 2014.       

Totalt har lagene møttes 48 ganger i cup- og seriespill. Av disse har Brann vunnet 24, 15 har endt med tap og elleve har gitt poengdeling.

Siste fem bortekamper mot Odd: 

  • 2019: Odd - Brann 3-2 Wormgoor x2
  • 2018: Odd - Brann 0-1 Acosta
  • 2017: Odd - Brann 0-0
  • 2016: Odd - Brann 1-3 Demidov, Haugen x2
  • 2014: Odd - Brann 4-0

Tilbake på gamle jaktmarker

Thomas Grøgaard er tilbake i Skien der han endte med 130 kamper for Odd. Han har spilt en liten birolle i sesongstarten, men fikk tillit i 90 minutter mot Sandefjord sist. Der gjorde han en meget god figur. 

Fredrik Nordkvelle kom til Bergen i forkant av 2012-sesongen og ble en populær mann på Stadion. Nordkvelle endte sin Brann-karriere på 42 kamper og fem mål.

Skader og suspensjoner 

Ole Martin Kolskogen, Bismar Acosta og Kristoffer Barmen sliter alle med småskader og er usikre til kampen.

Hos Odd er hele troppen skadefri med unntak av midtstopper Fredrik Semb Berge.

Neste kamp er mot Start på Stadion. Kampen spilles søndag 19. juli klokken 20.30.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: