Før kampen: Kristiansund - Brann

Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mot Kristiansund!

Annonse:

Brann reiser til Kristiansund i den 21. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 20.00 søndag 15. september og vises Eurosport Norge, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

Det var herlig med en solid opptur og tre poeng borte mot Lillestrøm, nå skal Bergen på tur igjen. På søndag er det Kristiansund som skal overvinnes, i det omvendte oppgjøret i år vant vi 2-1 en solfylt kveld på Stadion. Kristiansund har vunnet fem av ni kamper på Kristiansund Stadion og er med andre ord solide på eget gress. De har ikke heller ikke tapt hjemme de tre seneste kampene, og kommer fra en solid 2-1-seier borte mot Ranheim. Det er duket for en tøff batalje om poengene på søndag!

K P
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0
5 Kristiansund 0 0
Kristiansund Ballklubb er en sammenslåing mellom gamle Kristiansund FK og Clausenengen FK, og Brann har derfor ikke spilt så mange kamper mot den nye klubben. Det har kun vært spilt syv oppgjør mot Kristiansund tidligere, to oppgjør i OBOS-ligaen i 2015, der Brann vant begge oppgjørene, og fem oppgjør i Eliteserien der Kristiansund har gått seirende ut av tre og Brann av to.

Alle kamper mot Kristiansund BK:

  • 2019: Brann - Kristiansund 2-1 Bamba, Eggen Rismark
  • 2018: Kristiansund - Brann 3-1 Bamba
  • 2018: Brann - Kristiansund 1-0 Acosta
  • 2017: Brann - Kristiansund 0-4
  • 2017: Kristiansund - Brann 1-0
  • 2015: Kristiansund - Brann 0-1 Barmen
  • 2015: Brann - Kristiansund 2-1 K.Larsen x2

Utestengt fra gamle trakter

Daouda Bamba er dessverre suspendert fram til kampen mot Molde 6. oktober, og får ikke bli med til byen der han var publikumsfavoritt i mange år. I løpet av 108 obligatoriske kamper for Kristiansund endte han på 43 mål. Ett av høydepunktene var i 2016 da han med 20 mål på 28 kamper var sterkt delaktig i opprykket til Eliteserien. 

Han har også laget mål i de to seneste kampene mot Kristiansunderne og kunne nok gjerne tenkt seg å senke gamle lagkamerater i igjen.  

Hos Kristiansund finner vi også tidligere Brann-spiller Henrik Gjesdal. Forsvarspilleren fikk 21 kamper og scoret ett mål for Brann i 2013-sesongen, men har slitt med skader i tiden hos Kristiansund og har heller ikke fått spille mye i årets eliteserie. 

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Fredrik Haugen og Amer Ordagic er ute på ubestemt tid.

Daouda Bamba er suspendert og må stå over mot Kristiansund. Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Kristiansund kan velge spillere fra en skadefri stall.

Neste kamp er vestlandsoppgjøret mot FK Haugesund lørdag 21. november klokken 18.00. Merkelig om du ikke stiller her!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: