Før kampen: Brann - Lillestrøm

Endelig kamp på Stadion igjen! Les deg opp før kampen mot Lillestrøm.

Annonse:

Brann tar imot Lillestrøm i sin 13. kamp for sesongen, i det som er en del av den 12. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles søndag 23. juni klokken 20.00 og vises på Dplay, Eurosport Norge og Eurosport Player.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
Det skal bli godt å endelig ta turen til Kniksens plass igjen på søndag. Vi tar i mot et Lillestrøm-lag som ikke har vært veldig skarpe på bortebane i år, men fikk sin første seier på tur i forrige bortekamp mot erkefienden Vålerenga. Kanarifuglene ligger bare noen poeng over kvalifiseringsplassen, og vil nok kjempe med nebb og klør når de prøver å få med seg noe tilbake til Romerike. 

Vi har ikke fulgt opp fjorårets hjemmeform, og står med to seire, to uavgjorte og to tap på Stadion i år. Statistikken viser at det har vært jevne kamper på hjemmebane, og det har vært marginer både for og i mot. Nå må vi få opp dampen og gjøre Stadion til et fort igjen, og hva passer vel bedre enn å starte fellesferien med å sende Kanarifuglene slukøret hjem til Østlandet uten poeng. 

Lillestrøm mot Brann er et av de tradisjonsrike oppgjørene i norsk fotball, og siden 1955 har lagene møttes 41 ganger på Stadion. Av disse har Brann vunnet 17, Lillestrøm vunnet 16 og åtte har endt med poengdeling.

Det har vært litt hummer og kanari(fugl) mot Lillestrøm på Stadion de seneste årene, men vi har bare et tap på de fem siste møtene her. I fjor ble det poengdeling etter en sen utligning av Lillestrøm etter at Taijo Teniste hadde sendt oss i ledelsen. 

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2018: Brann - Lillestrøm 1-1 Teniste
  • 2017: Brann - Lillestrøm 2-0 Deyver, Vega
  • 2016: Brann - Lillestrøm 1-2 Karadas
  • 2014: Brann - Lillestrøm 2-0 Orlov X2
  • 2013: Brann - Lillestrøm 1-1 Askar

Skader og suspensjoner

Hos Lillestrøm er forsvarspilerne Thomas Kind Mikalsen og Erik Tobias Sandberg langtidsskadet og Sheriff Sinyan er suspendert til kampen mot Brann.

I cupkampen mot Sogndal var Fredrik Haugen tilbake i troppen etter å ha vært ute med en lyskeskade. 

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Ludcinio Marengo takker for seg

I pausen får publikum muligheten til å takke av Ludcinio Marengo for tiden sin i klubben. Vingen ble hentet fra Nederlandske ADO Den Haag til Brann rett før overgangsvinduet stengte i august 2017. Kontrakten hans varer ut juni 2019. 

Brann - Lillestrøm har avspark klokken 20.00. 
Kjøp billetter

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: