Før kampen: Brann - Aalesund

Byen e Bergen og laget e Brann! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Aalesund.

Annonse:

Brann tar imot jumboplasserte Aalesund på Stadion i Eliteseriens 26. runde. Kampen spilles lørdag 28. november klokken 18.00 og vises på TVNorge og Dplay.

Alt er tilgitt! Gu' kor herlig med 3-2 på Lerkendal. Taylor, Bamba og Svendsen sine mål var antistoffer så gode som noen for en Brann-kropp som har vært en smule i ulage i høst. Nå er vi klare for en skikkelig innspurt av sesongen. Med tre poeng mot Rosenborg tok vi et gigantisk steg bort fra bunnstriden og med alle poengene på lørdag vil vi så godt som være sikret spill i Eliteserien neste år.  

Brann har spilt ti kamper på rad mot Aalesund uten å tape, vi må helt tilbake til 2012 for å finne tangotrøyenes forrige seier mot oss. På Stadion har, vi siden første møte i 2002, spilt 15 obligatoriske kamper mot dem i Bergen. Av disse har vi vunnet ni, fire har endt med uavgjort og Aalesund har vunnet to. Om historien har noe å si for kampen på lørdag, er det en solid fordel Brann.   

  • 2017: Brann - Aalesund 1-1: Selvmål
  • 2016: Brann - Aalesund 6-0: Acosta, Selvmål, Huseklepp (x2), Nilsen, Karadas (x2)
  • 2014: Brann - Aalesund 1-0: Orlov
  • 2013: Brann - Aalesund 2-0: Finne, Sævarsson
  • 2012: Brann - Aalesund 2-1: Austin, Bentley

Det blir et gjensyn med Bergen og gamle lagkamerater for Jonas Grønner og Peter Orry Larsen, som begge var godt likte i sin tid i Brann.

Aalesunds målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn har aldri spilt for Brann, men vokste opp i Bergen og har stått i mål for Varegg. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Daniel Pedersen, Amer Ordagic, Markus Olsen Pettersen og Mikal Berg Kvinge er alle ute med skader. Ali Ahamada er fremdeles i hjemmekarantene etter å ha vært på landslagsoppdrag for Komorene. 

Aalesund har skader på Oddbjørn Lie, Jørgen Hatlehol, Fredrik Carlsen og Torbjørn Agdestein.  Sigurd Haugen er supsendert.  

Neste kamp er allerede på onsdag 2. desember klokken 18.00, og er et vestlandsderby i Stavanger mot Viking. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: