Lagets eldstemann var ferdig med russetiden og VGS før de to yngste på leir var født

Evigunge Ruben Kristiansen (34) er den eldste på treningsleir, mens 15-åringene Jesper Eikrem og Mathias Klausen er yngst.

Annonse:

– Det får jo meg til å føle meg litt gammel, men det er kjekt å ha dem med, sier Kristiansen med sitt vante smil. 

Svaret hans kommer på spørsmål om hva han tenker om at verken Jesper Eikrem eller Mathias Klausen var født da han hadde fullført både videregående skole og russetiden. For Kristiansen er født i 1988, og var dermed russ i mai 2007. Han var ferdig på videregående i juni 2007. Tidlig i juli samme år ble Jesper Eikrem født, mens Mathias Klausen kom til verden i oktober samme år. 

Måtte hive seg rundt

Både Klausen og Eikrem har nylig signert proffkontrakter med Brann. Klausen er keeper, og kom til Brann fra Askøy FK. Han debuterte for Brann 2 i tredjedivisjon i siste serierunde i fjor. 

Eikrem kom til Brann fra FK Fyllingsdalen, og er midtbanespiller. Begge to har spilt jevnlig på aldersbestemte landslag, og er det to yngste på Branns treningsleir. 

Beskjeden om at de skulle være med kom like før avreise. 

– Jeg fikk beskjeden på torsdagen og da var det bare å hive seg rundt, sier Eikrem. 

Og legger til: 

– Det er kult, utfordrende og lærerikt å være her. Det er veldig gøy. 

Klausen er en del av keeperteamet, sammen med eldre og mer erfarne Mathias Dyngeland og Eirik Holmen Johansen. 

– Det er veldig spennende å være her sammen med de andre keeperne. De kommer med masse innspill og gir meg mange tilbakemeldinger. De er fine folk, og man kan snakke både om fotball og alt annet med dem, sier Klausen. 

Ungguttene har trent sammen med resten av laget på Marbella, og Kristiansen oppsummerer innsatsen deres slik: 

– De har klart seg fint, og har en god tilstedeværelse. De er ivrige på å bli enda bedre, og det er veldig bra, sier han. 

Hvilken dag er egentlig søndag? 

Både Eikrem og Klausen går i 10. klasse, og med tre ukers treningsleir går de glipp av mange timer på skolen. Men leksefri får de ikke. 

– Vi skal gjøre lekser to timer hver dag. Vi tenkte at hver dag ikke inkluderte søndag, men det gjorde det. Vi ble belønnet med den beryktede badehetten på middagen på grunna av det, så nå har vi lært, humrer Eikrem. 

Badehetten det refereres til er en "straff" som man har delt ut hver dag på Branns treningsleirer i en årrekke. Det er forskjellige kriterier for å få den, men det kan være for å blant annet ha glemt en genser på treningsfeltet eller kommet for sent til et måltid. Badehetten må da bæres under middagen den dagen man får den, og på alle andre måltider frem til neste middag. 

Annonse fra Eliteserien: