Mathias (15) har signert proffkontrakt

15-åringen Mathias Klausen har signert proffkontrakt med Brann.

Annonse:

– Det er et stolt øyeblikk, og det er kjekt å se at at arbeidet jeg legger ned legges merke til, sier 15-åringen. 

Den unge keeperen kom til Brann fra Askøy FK sommeren 2020, og har vært innom Branns G14 og G16-lag. Like etter sin 15-årsdag i høst fikk han også debuten i seniorfotballen, da Brann 2 avsluttet sesongen i tredjedivisjon borte mot Stord. 

– Det var første gang jeg spilt mot voksne, og det var kjekt. Det gir meg motivasjon til å jobbe hardt for å utvikle meg videre, sier han. 

Inspirert av YouTube

Klausen er født i 2007, like før Brann tok klubbens siste seriegull. Valget om å bli keeper tok han i ung alder.

– Jeg hadde interesse for det tidlig, og jeg så masse på videoer på YouTube for å lære nye ting. Som keeper er jeg en offensiv keeper som er god med beina, sier han. 

I motsetning til mange andre keepere som har god ballbehandling, har ikke Klausen vært utespiller i sine yngste dager. 

– Jeg har trent ekstra mye på det sammen med keepertrener i akademiet, Bartosz Deregowski. Jeg setter utrolig stor pris på han, og mye av æren for stegene jeg har tatt skal han ha, sier Klausen, som står med tre landskamper for Norges G15-lag. 

10-klassingen Klausen var bare 12 år da han hadde sine første treninger med Brann. 

– Fra dag én har han vært motivert, nysgjerrig og læringsvillig. Han tar til seg ting, og er ivrig på å lære nye ting. Han har et stort potensial, men han må aldri endre seg. Han må fortsette å være læringsvillig og nysgjerrig, og jobbe hardt. Så er det opp til ham hvor langt han kan nå, sier keepertrener i Brann-Akademiet, Bartosz Deregowski.

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os), Rasmus Holten (Fana/Smørås), Jonas Torsvik (Loddefjord), Jakob Tveit (Sædalen), Lars Remmem (Baune), William Kvale (Minde).    

Annonse fra Obos-ligaen: