Kåre før seriepremieren: – Ser ikke for meg at vi skal spille noen 0–0-kamper i år

Seriestarten mot Viking er bare timer unna. Brann-trener Kåre Ingebrigtsen forteller om sesongoppkjøringen, dagens kamp og om ungguttene som er på full fart inn på A-laget.

Annonse:

Sesongoppkjøring er over, hvordan vil du oppsummere den?

–  Lang! Den har vært veldig bra for oss, vi trengte den måneden vi fikk ekstra. Vi har fått trent godt og fått trent på det vi skal. Så får vi et svar i dag på hvor godt forberedt vi er.

Hvis du deler opp sesongoppkjøringen i forskjellige faser, hvordan har den vært?

–  Vi startet med å bygge fysisk form de første månedene. Da trente vi mye og godt. Etter påske har vi endret litt fokus. Vi har fortsatt trent med høy intensitet, men vi har jobbet mer med relasjoner, samhandling og hvordan vi skal se ut offensivt og defensivt.

Hvor fornøyd er du med hvor laget står nå?

–  Det får vi svar på i dag. Men jeg tror vi har kommet godt på vei. Vi er en ny gruppe og vi har trent godt sammen. I treningskampene har vi sett at vi er i stadig utvikling, og blir bedre og bedre kjent med hverandre. Relasjonene blir bedre og bedre, men vi har fremdeles ting å bli bedre på. Vi må slutte å slippe inn de enkle målene vi har sluppet inn i perioder, og så må vi bli enda bedre til å score mål. Der vi er nå skal vi uansett kunne skape trøbbel for de fleste lag, og vi kan definitivt slå Viking.

Hva kan supporterne forvente av årets Brann-utgave, kontra fjoråret?

–  De kan forvente et mer offensivt lag, og et lag som er veldig direkte. Det er stor løpskraft og fart fremover. Det kommer til å skje ting i begge ender av banen. Jeg kan ikke helt se for meg at vi skal spille noen 0–0 kamper denne sesongen. Det kommer til å bli vanskelig å sitte rolig i stolen sin mens man ser Brann sine kamper denne sesongen.

Gjennom en lang og tøff oppkjøring har det vært minimalt med belastningsskader. Hvor godt har dere truffet med treningsopplegget?

–  Vi har truffet veldig bra. Manu Torres (fysisk trener) har holdt oversikten over belastningen på en strålende måte. Vi har hatt litt små belastninger de siste ukene, men nå er alle friske med unntak av Daniel som har ribbensbrudd og Markus som har hjernerystelse. Det er helt utrolig hvordan vi har klart å balansere det. Manu har gjort en glimrende jobb.

Hvordan ser du for deg dagens kamp mot Viking?

–  Vi håper at vi kan kontrollere så mye som mulig. Viking er et godt fotballag som har mye spennende folk fremover på banen, og de er dyktige i omstillingsfasen. Så vi må passe oss for kontringer, og for Veton Berisha som jakter rom bak forsvaret vårt. Ellers mener jeg Viking må passe seg for vår voldsomme løpskraft og store fart fremover. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp som blir avgjort på små marginer.

I mai skal vi spille nesten en fjerdedel av sesongen. Er det en fordel eller ulempe for Brann?

–  Kampene kommer tett, men vi har trent så lenge at vi gleder oss til å komme i gang. Med et slikt kampprogram blir det viktig å være profesjonell mellom kampene. Vi må spise riktig, sove nok og få i seg nok væske for å tåle det. Vi skal tåle det, og så gjelder det å få med seg resultat og være dyktig nok til å få marginer med oss så tror jeg det kan bli en veldig gøy måned.

Det er den yngste Brann-troppen på lenge. Fortell litt om de unge som er på vei opp.

– Det har vært en stor endring med mange utskiftinger. Det er mange nye unge som har lyst og tåler å trene mer. Det følger med noe å spille for Brann, det er et stort trykk og press, men det ser ut til at de håndterer det også. Så skal vi fase dem fint inn i det. Det er en gruppe med unge spillere som vil bli viktig for Brann allerede i år, men også i årene fremover.

Annonse fra Eliteserien: