Før kampen: Viking - Brann

Endelig, endelig, endelig! Brann er i Stavanger og starter årets Eliteserie med et smell i et ekte vestlandsderby mot Viking.

Annonse:

Forfatter: Anders Hønsi. Toppbilde NTB.

Brann tar turen til Stavanger for å møte Viking i Eliteseriens 1. runde i 2021. Kampen spilles søndag 9. mai klokken 18.00 og vises på Discovery+ og Eurosport pluss.

Gu' kor herlig det blir med litt ekte fotball igjen. Det føles så lenge siden forrige Brann-kamp i Eliteserien, at jeg blir usikker på om det er barnebarnet hans eller selveste Kniksen som har debutert i Brann-drakten i mellomtiden. Uansett! Nå er tiden endelig her, og nitti minutter mot Viking i Stavanger blir magisk. 

Vi har aldri vært særlig glade i å reise på tur til Stavanger, siden det middels store tettstedet ble grunnlagt i 1125. Det har alliekvel vært noen gode dager på tur sørover, de ti gangene vi har vunnet siden den første seriekampen mot siddisene i Stavanger i 1948. Viking har i samme tidsrom vunnet 37 kamper og 13 har endt uavgjort. Tre av Brann-seirene har dog kommet i løpet av de seks seneste møtene, så om vi legger nyere historie til grunn er det ikke umulig å forestille seg kokalele på full guff i Jåttåvågen på søndag. 

Siste fem oppgjør på Viking Stadion:

  • 2020: Viking - Brann 2-0  
  • 2019: Viking - Brann 2-1 Haugen 
  • 2017: Viking - Brann 2-4 Vega, Skaanes, Haugen, Orry Larsen 
  • 2016: Viking - Brann 0-1 Haugen
  • 2014: Viking - Brann 0-2 Grønner, Orlov

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Markus Pettersen og Daniel Pedersen ute med skader. Moonga Simba er aktuell med i kamptroppen, selv om han ikke har fått veldig mange øktene med resten av gjengen.   

Viking har Arild Østbø, Shayne Pattynama og Yann-Erik De Lanlay ute med skader. Johnny Furdal er aktuell til kamptroppen, men sliter med en liten skade. 

Årets første kamp på Stadion spilles allerede på onsdag 12. mai klokken 20 mot Vålerenga med 600 galne bergensere på tribunen. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: