Før kampen: Molde - Brann

Fotballens nasjonaldag! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Molde.

Annonse:

Brann reiser til Romsdalen og møter Molde i Eliteseriens 3. runde. Kampen spilles søndag 16. mai klokken 20.00 og vises på Discovery+ og Eurosport Norge.

Vi har fått en tøff start på årets Eliteserie og med to tap ligger vi foreløpig sist på tabellen. Prestasjonen mot Vålerenga var derimot bedre enn resultatet skulle tilsi med to sene baklengsmål i mot. Molde har tatt fire poeng på sine to første kamper, og kommer fra en målfest i Tromsø som endte 3-3. Med tilsvarende kamp i fjor friskt i minnet er det med optimisme vi drar nordover for å kjempe oss til årets første poeng. Da vant vi i en periode der Molde presterte godt, og vi har et håp om at historien gjentar seg i år. 

Historisk sett har det har vært litt opp og ned med Brann sine prestasjoner i rosenes by, men i fjor tok vi en råsterk 2-1-seier etter scoringer av Daniel Pedersen og Jon-Helge Tveita. Siden første obligatoriske bortekamp mot Molde i 1974 har vi vunnet ni, spilt seks uavgjort og tapt 24 kamper. Vi har tapt tre av de fem seneste oppgjørene der, men forrige tap kom tilbake i 2018.    

Seneste fem møter på Aker Stadion: 

  • 2020: Molde - Brann 1-2 Pedersen, Tveita
  • 2019: Molde - Brann 1-1 Yttergård Jenssen
  • 2018: Molde - Brann 5-1 Lie Skålevik
  • 2017: Molde - Brann 1-0
  • 2016: Molde - Brann 2-0

Det blir et gjensyn med gamle trakter for Petter Strand og Vegard Forren på søndag. Strand var i Molde fra 2016 til 2019 og fikk med seg 75 kamper og syv mål før han vendte hjem til Bergen. Forren endte opp med hele 293 kamper og elleve mål for Molde, og var en viktig brikke for moldenserne i en årrekke. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Markus Pettersen og Daniel Pedersen er fremdeles ute med skade. 

For Molde er Kristoffer Haraldseid, Fredrik Sjølstad og Martin Ellingsen ute med langtidsskader. 

Neste kamp er allerede på torsdag 20. mai klokken 20.30 borte mot Rosenborg. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: