Før kampen: Brann - Vålerenga

Stedet e Stadion! Laget e Brann! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Vålerenga.

Annonse:
  • Forfatter: Anders Hønsi.

Brann tar i mot Vålerenga på Stadion i Eliteseriens 2. runde. Kampen spilles onsdag 12. mai klokken 20.00 og vises på Discovery+ og Eurosport Norge.

Det ble ikke helt den seriestarten vi ønsket oss i Stavanger, men heldigvis var det en del positvie momenter å ta med seg videre. Nå venter et sterkt Vålerenga på motsatt banehalvdel, som fikk med seg ett poeng i seriepremieren sin mot Rosenborg. Det finnes ingenting i verden vi ønsker oss mer nå enn å sende Oslo-laget hjem til hovedstaden med null poeng i bagasjen.   

Vi har møtt Vålerenga i 95 obligatoriske kamper siden 1948, og til tross for et litt anstengt forhold mellom Bergen og Oslo har poengene blitt fordelt borderlig. Vi har vunnet 33, 23 har endt uavgjort og Vålerenga har 39 seirer. 

På Stadion har vi et godt tak på Vålerenga og har vunnet 20 av 47 kamper her, og 13 uavgjorte. I fjor ble vi hjemsøkt av Bård Finne, som med sine to mål ga Vålerenga seieren etter at Kristoffer Barmen hadde sendt oss i ledelsen etter ti minutter. Og er du på jakt etter hvem du bør sette noen kroner på som målscorer i kampen på onsdag, er nettopp Barmen et hett tips. Han har tre mål på de fem seneste møtene mellom lagene på Stadion.    

Det blir gjensyn med gamle lagkamerater for både Amin Nouri og Ruben Kristiansen. Nouri fikk med seg 96 kamper for Brann i løpet av de tre sesongene han var her, og var en viktig brikke i laget som tok sølv i 2016. Kristiansen ble hentet til Stadion fra Vålerenga i 2016, der han endte opp med 41 kamper i løpet av 2014-15.  

Siste fem møter på Stadion:

  • 2020: Brann - Vålerenga 1-2 Barmen
  • 2019: Brann - Vålerenga 1–1 Barmen
  • 2018: Brann - Vålerenga 0–0
  • 2017: Brann - Vålerenga 0–0 
  • 2016: Brann - Vålerenga 4–1 Barmen, selvmål, Lie Skålevik, Huseklepp

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Markus Pettersen og Daniel Pedersen er fremdeles ute med skade. Kasper Skaanes har testet negativt på en koronatest, men er i smittekarantene ut uken. 

Vålerenga kan velge mellom en så godt som skadefri tropp. Bare kneskadde Odin Thiago Holm er uaktuell til kampen.

Neste kamp spilles allerede på søndag 16. mai klokken 20 borte mot Molde. Fotballens nasjonaldag blir ikke helt den samme i år heller, men vi får kose oss med Brann-kamp på skjermen! 

  • Fotballpuben i Frydenbø-tribunen holder åpent to timer før kampstart for de med kampbillett. Brannbutikken er også åpen fra 14.00 til kampstart, og i 30 minutter etter kampslutt. 
Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: