Ny midtstopper har signert – innreisesøknaden er godkjent

Vieux Sané (31) fra Senegal har signert en avtale med Brann ut 2021. Sjøfartsdirektoratet har allerede godkjent Branns søknad om unntak fra innreiserestriksjonene.

Annonse:
  • Toppbilde er fra da Sané spilte i Bodø/Glimt i 2015. Foto: NTB Scanpix.

– Han er rask, sterk og god med ballen. Sist han var i Eliteserien var han en av de beste stopperne i serien, og jeg hadde han da jeg var i Oostende i Belgia, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Midtstopperen er 31 år, og har god kjennskap til norsk fotball. Han var i Tromsø i 2011, før han gikk til Bodø/Glimt i 2012. Der spilte han fast i fire sesonger og fikk over 100 kamper for klubben. Siden har han vært i Sade Brest (fransk Ligue 2), Bursaspor (Tyrkia), Auxerre (Frankrike) og Oostende (Belgia).

Den siste tiden har han vært klubbløs, og han kommer til Brann uten at klubben trenger å betale overgangssum.

– Mandag morgen sendte vi søknad til Sjøfartsdirektoratet om innreise for Sané. I ettermiddag fikk vi svar på at søknaden var godkjent. Nå jobber vi med visum og flybilletter, slik at han så fort som mulig kan få reise til Bergen, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Vil gjøre supporterne stolt

Vieux Sané, eller Yaya som han kalles, kjenner godt Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. Både fra tiden i Belgia og fra tiden i Bodø/Glimt. 

– Da jeg fikk vite at jeg at Brann var interessert ble jeg glad. Jeg har spilt mot dem flere ganger, og vet godt at Brann er en stor klubb i Norge. Jeg gleder meg til å komme til Bergen og målet er å gjøre supporterne glade og stolte. Jeg skal jobbe hardt for at vi skal ha en god sesong, sier Sané. 

Etter at kontraktenen hans med Oostende i Belgia gikk ut i 2020 har han vært uten klubb, og oppholdt seg i hjemlandet Senegal. 

– Det var veldig usikkert på grunn av koronaviruset, og alt var stengt. Da reiste jeg hjem igjen til Senegal for å være med familien min. Mens jeg har vært her har jeg trent en del med min lokale klubb, samtidig som jeg har hatt egen personlige trener. Å ha personlig trener har vært vikitig for å trene riktig og holde meg i form, sier Sané. 

Når han kommer til Bergen må han testes for Covid-19. Syv dager etter den negative testen skal han ta en ny test, og om denne også er negativ kan han begynne å trene med Brann. 

Annonse fra Eliteserien: