Før kampen: Brann - Stabæk

Berømte Brann fra Bergen får besøk fra Bærum! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Stabæk.

Annonse:

Brann tar i mot Stabæk på Stadion i Eliteseriens 22. runde. Kampen spilles lørdag 24. oktober klokken 20.30 og vises på TVNorge og Dplay.

Nøyaktig to måneder etter at vi tok skalpen til Stabæk på Nadderud med en 2-0-seier, tar vi i mot bæringene på eget gress. Det var også forrige gang guttene våre gikk seirende ut av en fotballkamp, så hva passer vel bedre enn å ta en 2020-dobbel over Stabæk og snu en dårlig trend i en og samme kamp? Det er også forventet publikumsrekord for året når vi endelig får lov til å tredoble antallet bankende Brann-hjerter på tribunen til 600. 

Det har vært mange underholdende og tette oppgjør mot Stabæk i årenes løp. Totalt har vi spilt 46 tellende kamper mot søndagens motstander. Av disse har Brann vunnet 21, Stabæk 15 og ti har endt med poengdeling.

På Stadion har vi historisk hatt et godt tak på dem og har også vunnet de fire seneste oppgjørene. Vi må helt tilbake til 2014 for å finne forrige Stabæk-seier på Stadion. I fjor tok vi en fortjent 2-1-seier etter mål av Veton Berisha og Ruben Yttergård Jenssen.  

Fem siste oppgjør mot Stabæk på Stadion:

  • 2019: Brann - Stabæk 2-1 Yttergård Jenssen, Berisha
  • 2018: Brann - Stabæk 3-0 Rolantsson, Wormgoor, Orry Larsen
  • 2017: Brann - Stabæk 5-0 Braaten, Nouri, Acosta, selvmål, Vega
  • 2016: Brann - Stabæk 1-0 Heltne Nilsen
  • 2014: Brann - Stabæk 1-2 Orlov

Yaw Amankwah vender tilbake til Stadion der han spilte for Brann frem til 2011. Han endt opp med 32 kamper i den røde og hvite drakten og hadde sin beste sesong for Brann i 2010 da han spilte 20 kamper og laget 3 mål. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Vegard Forren, Amer Ordagic og Markus Pettersen fremdeles ute. Daniel Pedersen sliter også fortsatt med en small og går trolig glipp av kampen på søndag. 

Stabæk har viktige Mats Solheim ute med karantene. Jeppe Moe er ute med langtidsskade og angriper Darren Maatsen sliter med en smell, men rekker trolig å bli klar til kampen. 

Neste kamp er borte mot Sandefjord søndag 1. november klokken 18.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: