Før kampen: Brann - FK Haugesund

Slaget om Vestlandet! Kjør deg opp med alt du trenger å vite før kampen mot FK Haugesund.

Annonse:

Brann tar i mot FK Haugesund i den 22. serierunden i Eliteserien. Kampen har avspark klokken 18.00 lørdag 21. september og vises på Eurosport Norge, Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.

Historisk sett har vi et godt tak på FK Haugesund hjemme på Stadion. Vi har totalt spilt elleve obligatoriske hjemmekamper mot Haugesund og utenom to hjemmetap på rappen i 2013 og 2014 har vi tatt poeng i samtlige kamper på Stadion mot haugalendingene. 

Tidligere i år spilte vi 1-1 på Haugesund Stadion og i løpet av de fem siste kampene mot de hvite og blå har vi vunnet tre og spilt to uavgjorte. 

Brann og FK Haugesund har til felles at de har tatt flere bortepoeng enn hjemmepoeng i årets Eliteserie. La oss håpe Brann gjør om på den statistikken med seier på lørdag. Det er ikke akkurat to formlag som møtes på lørdag, men i et ekte vestlandsderby kastes form og tabellplassering på dør og hjertet er utenpå drakten.

Det er ikke mange steder som er bedre å være enn på Stadion tidlig en lørdag kveld med kamp mot en av våre nærmeste rivaler. Og bare for å nevne det, så blir det ingen nedbør ifølge Yr.  

Siste fem kamper mot FK Haugesund på Stadion:

 • 2018: Brann - FK Haugesund 1-1: Barmen
 • 2017: Brann - FK Haugesund 3-1: Heltne Nilsen, Børven x2 
 • 2016: Brann - FK Haugesund 1-0: Lie Skålevik
 • 2014: Brann - FK Haugesund 1-3: Orlov
 • 2013: Brann - FK Haugesund 0-1 
  K P
  2 Bodø/Glimt 0 0
  3 Brann 0 0
  4 Haugesund 0 0
  5 Kristiansund 0 0

Tjuagutten vender hjem

Fredrik Pallesen Knudsen har vært ute med en leggskade den siste tiden, og det skal litt til for at vi får et gjensyn med vår tidligere juniorlagskaptein på Stadion på lørdag. Blir han spilleklar til søndag er det en ekte bergensgutt vi finner på motsatt banehalvdel.  

Fredrik vokste på Møhlenpris. Han spilte fotball i Djerv hele oppveksten og var buekorpsgutt i Nygaards Bataljon i 13 år. 

I Brann var han kaptein for juniorlag som tok NM-gull i 2014. På A-laget endte han på ti kamper i serien og to i cupen. 

Skader og suspensjoner

Hos Brann er Fredrik Haugen og Amer Ordagic fremdeles ute på ubestemt tid. 

Daouda Bamba er suspendert og får ikke spille mot FK Haugesund. Bismar Acosta, Vito Wormgoor og Ruben Yttergård Jenssen har alle pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

FK Haugesund har toppscorer Ibrahima Wadji utestengt i lang tid og har i tillegg en skokk av forsvarspillere ute. Dennis Horneland, Benjamin Karamoko og Alexander Stølås er ute resten av sesongen. Fredrik Pallesen Knudsen er også trolig ute til kampen mot Brann.  

Neste kamp på Stadion er mot serieleder Molde søndag 6. oktober klokken 20.00. Bli med og hjelp guttene til seier!

Kjøp billetter

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: