Før kampen: Bodø/Glimt - Brann

En ekte toppkamp i nord! Les deg opp om alt du trenger å vite før søndagens kamp mot serieleder Bodø/Glimt.

Annonse:

Brann reiser nordover og møter et ubeseiret Bodø/Glimt i Eliteseriens sjette runde. Kampen spilles søndag 5. juli klokken 18.00 og vises på Eurosport Pluss, Eurosport Player og Dplay.

K P
2 Molde 4 9
3 Brann 4 7
3 Odd 4 7
5 Rosenborg 3 6
Etter DEN seriestarten og DET målet mot Sarpsborg kan det ikke være lenge til det opprettes en spleis for å få på plass en Gilbert Koomson-byste i Bergen sentrum. Gu' kor deilig det var å sanke med seg tre deilige poeng fra Østlandet! Nå er vi virkelig med i det gode selskap og har heng på søndagens motstander Bodø/Glimt, som regjerer alene på topp med fem seire av fem mulige. 

Vi har hatt et godt tak på bodøværingene de seneste årene, og i fjor tok vi en sterk 1-2-seier etter scoringer av Bamba og Acosta. Forrige tap mot gultrøyene kom helt tilbake i 2014. 

Brann og Bodø/Glimt har virkelig delt poengene broderlig mellom seg i løpet av de 45 obligatoriske oppgjørene mellom dem siden 1977, og det har vært mange tette og jevne oppgjør. Glimt har vunnet 19, Brann har vunnet 18 og åtte har endt uavgjort.

Siste fem møter på Aspmyra:

  • 2019: Bodø/Glimt - Brann 1-2 Bamba, Acosta
  • 2018: Bodø/Glimt - Brann 2-2 Heltne NIlsen, Orry Larsen
  • 2016: Bodø/Glimt - Brann 1-3 Barmen x2, Orlov
  • 2014: Bodø/Glimt - Brann 2-1 Mojsov
  • 2009: Bodø/Glimt - Brann 0-2 Nielsen x2

Skader og suspensjoner 

Jon-Helge Tveita er fremdeler ute med en ankelskade. Ellers sto Daniel Pedersen over sist kamp mot Sarpsborg 08 grunnet noe rusk i maskineriet. Det samme gjorde Fredrik Haugen som var syk.

Bodø/Gilmt har noe småskader på Ole Amund Sveen og Morten Ågnes Konradsen, men har ellers en skadefri tropp. 

Neste kamp er på Stadion søndag 12. juli klokken 20.30. Da møter vi Sandefjord. Nyt den foran TVen, på puben eller på Stadion om du er en av de 200 heldige!

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: