Horneland ser frem mot sesongens siste kamper: – Vi skal fullføre med stil

Brann har levert en sesong med gode prestasjoner og resultater, og sikret opprykket allerede tidlig i september. Eirik Horneland reflekterer over hvordan sesongen har vært til nå, og gjør seg noen tanker om hva som blir viktig i sesongens sluttfase.

Annonse:

– Vi fikk en veldig fin start på sesongen med 4–0 borte mot Ranheim, i tillegg til at vi hadde to gode treningskamper der vi slo Aalesund og Sogndal. Da var vi i en fin flyt, så ble vi skuffet over det vi gjorde i hjemmekampen mot Åsane som endte uavgjort. Vi slo Skeid borte etter det, og så fikk vi et nytt uavgjort hjemme. Det var en litt kladdete start på sesongen, men så tok det bra fart etter det, og det har vært bra fart siden det, sier Horneland.

Siden de to uavgjortresultatene tidlig i sesongen, har Brann kun avgitt poeng i én ytterligere kamp i år. Horneland trekker frem flere årsaker bak Branns sterke prestasjoner denne sesongen.

– Først og fremst har vi fått satt sammen en tropp som trives sammen. Det er gutter som er bevisste på hva det vil si å være Brann-spiller. De har bra energi i hverdagen, og det er en skikkelighet og et utviklingsfokus i troppen. Så har spillet utviklet seg sakte men sikkert dag for dag. Spillerne slipper seg løs og spiller med lave skuldre og spiller for å vinne, samtidig ønsker de å spille god fotball og ønsker mer til enhver tid. Det er summen av at man har fått flyt og selvtillit, og at folk trives godt sammen.
 

BB220627BB429.jpg
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN.

Etter et to ukers avbrekk fra kampprogrammet venter nå fem kamper den neste måneden. Horneland gjør seg følgende tanker om hva man kan vente av Brann den siste delen av sesongen.

– Vi forventer mye av oss selv. Vi forventer at vi skal fullføre med stil, og at vi fortsetter å ta ansvar for å gjøre maksimale prestasjoner. Det er det som betyr noe for oss, forteller Horneland. 

Selv om eliteseriespill for neste år er sikret, ser Horneland ingen grunn til å ikke fortsette med den samme innstillingen om å stadig utvikle seg som lag og levere gode prestasjoner.

– Det handler om at det er en kultur, at vi stiller krav til hverandre, og at vi har bra standarder på ting. Så skal fotball være gøy, vi skal spille god fotball og utvikle oss som lag og enkeltspillere. Det er ingen grunn til at vi ikke skal fortsette med det den neste måneden.

BB220912BB312.jpg
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN.

Roser supporternes innsats gjennom sesongen

Det har virkelig kokt på tribunene under Branns kamper denne sesongen! Horneland forteller om hvordan supporternes støtte har vært med å løfte laget, både på hjemmebane og på bortebane.

– Det har vært et veldig artig år spesielt med tanke på at det er OBOS-ligaen, vi har opplevd en helt fantastisk støtte både hjemme og borte. Det har vært et veldig fint samspill mellom spillerne, klubben og supporterne som har skapt energi til det hele. Energi er man helt avhengig av i det vi driver med for å få resultater, og den energien har supporterne virkelig vært med å putte inn i laget, sier Horneland.

BB220820ZO001.jpg
Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN.

Horneland går inn for å levere en ny god prestasjon når vi møter Stjørdals-Blink på søndag klokken 14.00.

– Vi går utpå her for å ta tak i kampen, spille god offensiv fotball, skape sjanser og skåre mål. Nå er vi inni en periode med to uker med trening uten kamp. Jeg forventer et lag som er mobilisert og spiller med en voldsom energi, avslutter Horneland.

Kampen mot Stjørdals-Blink har avspark kl. 14.00 på søndag. Kjøp billetter her.     

Annonse fra Eliteserien: