Trives godt i ny posisjon – går for ny storseier neste søndag

Ruben Kristiansen har denne sesongen figurert på midtstopperplass isteden for sin vante venstrebackposisjon. Han har funnet seg godt til rette med sin nye rolle.

Annonse:

– Det har vært veldig gøy. Når jeg spiller mer sentralt i banen får jeg brukt mange kvaliteter. Det liker jeg, forteller Kristiansen.

Å få Kristiansens fart inn i midtforsvaret har også bidratt til at laget kan stå høyere i banen. Forsvarsveteranen forteller om hvordan dette har vært med å påvirke Branns spill denne sesongen. 

– Det er en fordel. Vi skal spille lengst unna vårt mål og helst i motstanderens 16-meter, heller enn vår. Da må vi tørre å stå høyt, og bruke de kreative spillerne vi har fremover i banen slik at vi vinner kamper, sier Kristiansen.

Etter 25 spilte kamper har Brann de suverent beste defensive tallene med kun elleve innslupne mål. Kristiansen mener lagets offensive tilnærming til kamper er med på å gjøre dem til ligaens tetteste forsvar.

– Det har med innstillingen vi har inn mot kamper å gjøre. Vi går inn for å angripe heller enn å forsvare oss, og vi skal ha ballen. På denne måten forsvarer vi eget mål gjennom at det er vi som styrer utpå banen, forteller Kristiansen.

Ser frem til å møte supporterne etter kampen på søndag

Etter en to ukers pause i kampprogrammet, venter nå hjemmekamp mot Stjørdals-Blink i neste oppgjør. Kristiansen gjør seg følgende tanker om hvordan Brann skal sikre en ny seier på Stadion.

– Vi skal gå ut på banen for å vinne kampen, forhåpentligvis med mange mål. Vi ønsker å skape mest mulig sjanser i løpet av de 90 minuttene, og da må vi tørre å få tempo utpå der.

Etter kampen vil man kunne møte spillerne for autografer og selfies utenfor SPV-tribunen. Det ser Kristiansen frem til.

– Det er alltid kjekt å møte supporterne. Vi har fått et veldig godt bånd til supporterne i løpet av året, og det håper jeg at vi kan fortsette å bygge på, avslutter Kristiansen.

Annonse fra Eliteserien: