Her er Branns nye midtstopper

Nederlenderen Vito Wormgoor blir Vadim Demidovs erstatter i Brann-troppen.

Annonse:

28-åringen har signert kontrakt ut 2019 på Stadion mandag formiddag etter å ha gjennomført medisinsk test tidligere på dagen.

Wormgoor har tidligere spilt 197 kamper i den nederlandske æresdivisjonen, men ble kjent for det norske fotballpublikummet under sitt opphold i Aalesund i høst. Han kom til klubben på sommeren etter at laget hadde slitt fryktelig, men bidro sterkt til en opptur der resultatene snudde og laget berget plassen.

Trenger en sterk tropp

Det var slik Brann la merke til ferdighetene hans. Og da det etter hvert ble klart at Vadim Demidov ikke kom til å forlenge Brann-avtalen sin, ble nederenderen er førstevalg i Branns jakt på en ny stopper.

Vi skal bygge en så sterk stall at Lars Arne Nilsen vil få hodepine hver gang han skal ta ut laget

— Rune Soltvedt, sportssjef

- Vi har tre solide stoppere i klubben i Bismar Acosta, Fredrik Pallesen Knudsen og Jonas Grønner, men har sett etter en fjerdemann fordi Vadim skulle dra.

- I Vito har vi funnet en spiller i sin beste alder, med solid erfaring og med egenskaper vi kommer til å få glede av, mener sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

I et år der Brann skal spille europacup og supercupfinale i tillegg til 30 seriekamper og forhåpentligvis noen flere cupkamper enn i 2016 er Soltvedt opptatt av at troppen er godt besatt i alle posisjoner.

- Vi skal bygge en så sterk stall at Lars Arne Nilsen vil få hodepine hver gang han skal ta ut laget, smiler sportssjefen.

- Fikk godt inntrykk

Soltvedt beskriver 28-åringen som en ledertype både på banen og i garderoben:

- Det er mye som skal stemme når vi henter en ny spiller. I Vito Wormgoor mener vi å ha funnet en som både har de rette menneskelige egenskapene og de sportslige ferdighetene vi ønsker oss i troppen.

Wormgoor var i Bergen for halvannen uke siden til samtaler med Brann. Førsteinntrykket var godt, og mandag kom han altså tilbake for å gjennomføre medisinsk test og signere avtalen som strekker seg over tre sesonger.

At vi skal spille i Europa var også viktig for meg

— Vito Wormgoor

- Hvorfor er Brann rett klubb for deg?

- Jeg er her for å hjelpe Brann. Kanskje vi kan gjøre det vanskelig for Rosenborg å vinne Eliteserien? tror nykommeren.

Han vet en del om klubben og gleder seg enormt til å starte Brann-karrieren:

- Brann har en slags engelsk kultur som tiltrekker meg. Det er store forhold her, god atmosfære med mye fans og byen virker bra. At vi skal spille i Europa var også viktig for meg, påpeker han.

Kjøp partoutkort

FAKTA

  • Vito Wormgoor

  • Født: 16/11 1988

  • Nasjonalitet: Nederland.

  • Fødested: Leersum.

  • Høyde: 188 cm.

  • Vekt: 86 kg.

  • Posisjon: Midtstopper.

  • Tidligere klubber: Aalesund (Norge), ADO Den Haag (Nederland), De Graafschap (Nederland), FC Utrecht (Nederland), Ajax (Nederland, U19-U21), VV DOVO Veenendaal (ungdomsfotball, Nederland).

  • Landskamper: 7 U20-kamper for Nederland.

  • Kontrakt med Brann: 2019.

Annonse fra Eliteserien: