Har forlenget treneravtalen

Lars Arne Nilsen (52) har forlenget trenerkontrakten med ytterligere én sesong.

Annonse:

Det betyr at Brann-treneren i likhet med flere i teamet sitt nå har kontrakt ut 2019-sesongen.

Nilsen ble, som mange vil huske, Brann-trener på en kortvarig avtale våren 2015 da Brann famlet i OBOS-ligaen. Da opprykket var i boks samme høst var avtalen forlenget til en treårig kontrakt ut 2018. Det er denne avtalen som nå er gjort ytterligere ett år lenger, ut 2019.

For Lars Arne Nilsen betyr det følgende:

- Dette gjør det mulig å tenke enda mer langsiktig i arbeidet vi skal gjøre sammen i Brann. Vi skal klare å bygge opp noe bra og stabilt over tid, forklarer treneren.

Skal bygge treningskultur

Nilsen opplever det som en tillitserklæring å få begynne 2017-sesongen med en treårig avtale å forholde seg til, og han merker at lysten til å skape nye og gode resultater er svært stor.

Dette gjør det mulig å tenke enda mer langsiktig i arbeidet vi skal gjøre sammen i Brann.

— Lars Arne Nilsen

- Jeg blir bare enda mer motivert nå, sier han etter å ha forlenget avtalen.

Nilsen har selv uttalt at dersom han skulle trent et annet lag enn Branns A-lag, så måtte det vært Brann 2. Han har på ingen måte begynt å tenke annerledes etter halvannet år i klubben. Det er dette prosjektet han ønsker å bruke kreftene sine på.

- Vi skal bygge en rå treningskultur her. Vi er i gang, men den skal bli bedre. Så skal vi utvikle spillestilen og jobbe med klubbens verdigrunnlag.

Brann-treneren gleder seg over at han kan gå løs på 2017 med et komplett trenerteam og støtteapparat. Og selv om spillertroppen kanskje må ha noe fornyelse, ser Nilsen optimistisk på året som venter.

- Jeg gleder meg til å gå løs på et nytt år, sier Nilsen.

Sportssjefens begrunnelse

Sportssjef Rune Soltvedt gir følgende begrunnelse for å forlenge med Nilsen på dette tidspunktet.

Lars Arne er en fantastisk person å ha i klubben.

— Sportssjef Rune Soltvedt

- Lars Arne er en fantastisk person å ha i klubben. Han kjenner Brann og Bergen, våre utfordringer og muligheter, og representerer verdiene våre på en veldig fin måte. Dette i kombinasjon med hans sterke faglige kompetanse og svært gode resultater gjorde at vi hadde et sterkt ønske om å forlenge avtalen.

Soltvedt fortsetter:

- Vi har tro på at vi skal videreutvikle oss sammen, for vi er ikke i mål ennå. For Brann handler det om å arbeide langsiktig, og der er hovedtreneren sentral.

- Når man skal bygge en sterk prestasjonskultur må man ha de rette folkene med seg. Lars Arne har vist at han er rett person, og hans målsettinger passer svært godt sammen med Brann sine, oppsummerer sportssjefen.

FAKTA

  • Lars Arne Nilsen 

  • Født: 6. april 1964.

  • Fra: Sotra.

  • Trenerkarriere: Hødd (Opprykk til 1. divisjon, cupgull, europacupspill og 3. plass i 1. divisjon.), Ørsta, Volda.

  • Spillerkarriere: Stord, Sogndal, Nest-Sotra, Volda, Harstad, Hald.

  • Resultater med Brann: Opprykk til Tippeligaen 2015. Sølv i Tippeligaen 2016.

  • Kontrakt: Ut 2019.

Annonse fra Eliteserien: