Brann - Sarpsborg 08 2-1: Steffen Lie Skålevik og Amin Nouri jubler over sølvmedaljene

Steffen har forlenget kontrakten

Toppscorer Steffen Lie Skålevik har skrevet under ny kontrakt som varer ut 2019.

Annonse:

Steffen Lie Skålevik ble hentet tilbake fra Nest-Sotra sommeren 2016 og signerte da en kontrakt ut 2017. Han har vært med på både opprykket og årets overraskende sølvmedalje.

Nå har han signert en ny kontrakt som gjør han til Brann-spiller ut 2019-sesongen. Steffen selv er smilende glad etter at avtalen ble undertegnet:

Jeg er storfornøyd

— Steffen Lie Skålevik

- Jeg er storfornøyd. Det er her jeg har lyst å være. Når jeg får lov å skrive ny kontrakt med en så stor klubb som Brann så gjør det meg utrolig motivert og veldig glad, sier han.

Neste sesong skal Brann prøve å ta nye steg, noe Steffen ønsker å være med på:

- Jeg ser lyst på fremtiden. Vi skal ut i Europa og har et spennende år foran oss. Det blir utrolig gøy å få være med på det, avslutter han.

Utviklingspotensiale

Sportssjef Rune Soltvedt forteller hvorfor klubben ønsket å ha med 23-åringen videre:

- Det viktigste er at han er en god fotballspiller som vi har tro skal utvikle seg videre. Han er en fantastisk fin type å ha i forhold til den stallen vi ønsker å bygge.

- Han har de verdiene og den måten å være på i form av å tenke utvikling for ham selv og laget, forklarer sportssjefen.

Lokal spiller

Den målfarlige spissen kom egentlig fra Branns egen utviklingsavdeling, hvor han spilte før han gikk til Nest-Sotra sommeren 2013. Etter godt spill og tolv mål for Sotra-klubben i 2014 og ytterligere ti mål i 2015 valgte Sportsklubben å hente ham tilbake. Nå har klubben resignert med spilleren:

- Det er veldig kjekt at det er en lokal spiller. Det er alltid kjekt å resignere kontrakter, men når det også er en spiller som har vært i vår utviklingsavdeling, vært ute litt, kommer tilbake igjen, signerer en kontrakt og resignerer, så er det veldig kjekt, sier Rune Soltvedt.

Forbilde for de yngre

Steffen Lie Skålevik startet åtte kamper og fikk ti innhopp i serien denne sesongen. Han ble Branns toppscorer med seks mål. Men det har ikke vært like enkelt for Steffen gjennom sesongen:

Han er en fantastisk fin type å ha i forhold til den stallen vi ønsker å bygge

— Rune Soltvedt

- Steffen er toppscorer, men har fått mange tøffe beskjeder i løpet av året om at han ikke kom med på laget eller troppen. Det er en av de tingene andre unge spillere kan se til Steffen for, som et eksempel til etterfølgelse.

- Han har virkelig fått mange kilevinker i år, men har reist seg opp igjen og tatt kampen og blitt toppscorer i Brann og vært veldig avgjørende i mange kamper for oss. Det viser kvaliteter som menneske og å stå opp i det og tåle litt motgang og komme sterkt tilbake, avslutter sportssjefen.

Følg Steffen Lie Skålevik og laget også i 2017:

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: