Før kampen: Rosenborg - Brann

Vi jakter årets første seier! Les deg opp om alt du trenger å vite om torsdagens kamp mot Rosenborg.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser til Trondheim og møter Rosenborg i det som egentlig er en del av Eliteseriens 14. runde. Kampen spilles torsdag 20. mai klokken 20.30 og vises på TVNorge og Discovery+.

Det kunne vært et enklere kampprogram for Brann i de første rundene av årets Eliteserie, det kunne det. I kampen mot Molde var vi bare uheldige som ikke var i ledelsen i løpet av de første 20 minuttene, men når det først regner så høljer det, og vi måtte reise hjem til Bergen med et 0-4-tap i sekken. Vi tar med oss det gode angrepsspillet fra Molde og har tro på at vi gjentar bedriften fra de seneste årene og viser Rosenborg at bergensere på poengjakt ikke er lett å hamle opp med.  

Få lag kan skryte av en fantastisk statistikk mot Rosenborg på Lerkendal, og i løpet av 51 obligatoriske kamper i Trondheim siden 1962 har vi vunnet ti, spilt tolv uavgjorte og tapt 29. Men hva betyr det vel om vi tapte en kamp før halvparten av oss ble født? De seneste årene har vi tatt trønderne med storm og vant i både 2020 og 2018 i tillegg til en 0-0 kamp i 2019. I fjor ga Robert Taylor,  Daouda Bamba og Sander Svendsen oss en deilig høstkveld etter å ha gitt oss en 3-0-ledelse, før trønderne fikk to trøstemål på slutten av kampen. Det gir oss et håp om at det er mulig å få med seg poeng i år også. 

Seneste fem kamper på Lerkendal:

  • 2020: Rosenborg - Brann 2-3 Taylor, Bamba, Svendsen
  • 2019: Rosenborg - Brann 0-0
  • 2018: Rosenborg - Brann 1-2 Haugen, Orry Larsen 
  • 2017: Rosenborg - Brann 2-1 Rolantsson
  • 2016: Rosenborg - Brann 3-0

Vår sjef Kåre Ingebrigtsen var hovedtrener i Rosenborg fra 2014 til 2018 og fikk med seg 182 kamper fra benken. Han ledet trønderne til "The Double" i 2015 og 2016 og seriegull i 2017. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Daniel Pedersen fremdeles ute med skade. Ole Didrik Blomberg sto over kampen i Molde etter en smell mot Vålerenga, men er aktuell for kamptroppen igjen. 

Vår nye signering Vieux Sané venter på visum, mens  Lars Krogh Gerson er i innreisekarantene. 

For Rosenborg er Markus Henriksen, Jonathan Augustinsson og Ole Christian Sæther ute med skader. 

Dino Islamovic og Anders Konradsen er tvilsomme til kampen, og Alexander Tettey er i innreisekarantene. 

Det går slag i slag og neste kamp er allerede på mandag 24. mai klokken 18.00 på Stadion mot Bodø/Glimt. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: