Niklas (16) Eliteserie-debuterte – Opdal har spilt med to generasjoner Wassberg

Da Niklas Jensen Wassberg (16) ble byttet inn mot Molde 16. mai fikk han sin Eliteserie-debut. Det ble også en historisk dag for Brann-keeper Håkon Opdal (38).

Annonse:

– Det var stort for meg å få debuten. De første minuttene var det både rart og spennende, men etter hvert følte jeg meg tryggere, sier Jensen Wassberg. 

Da han ble byttet inn for Kasper Skaanes etter 78. minutter av kampen, ble han tidenes første Brann-spiller som er født i 2004 som har fått spilletid i Eliteserien. 

Men det ble også en historisk dag for Brann-keeper Håkon Opdal. To år før Jensen Wassberg ble født, den 27. oktober i 2002, fikk Opdal sin Brann-debut i eliteserien i siste serierunde borte mot Rosenborg. I midtforsvaret i den kampen spilte Niklas sin far, Roy Wassberg. 

Brann.no har gått gjennom gamle arkiver, og finner ingen steder i klubbens historie at en enkeltspiller har spilt sammen med både far og sønn i en obligatorisk kamp. 

– Det er jo artig! Det er kjekt at Niklas er så god og har kommet opp på A-laget i så ung alder. Når man begynner på reisen til å bli en etablert spiller i den alderen, blir det enklere å ta stegene, sier Opdal.  

Wassberg "senior" og Opdal spilte flere kamper sammen, frem til Wassberg var ferdig som Brann-spiller sommeren 2004. 

Niklas Jensen Wassberg står nå med èn kamp for Brann, mens far Roy endte på akkurat 250. Håkon Opdal har femte mest i Brann-historien med sine 286. 

Annonse fra Eliteserien: