Før kampen: Odd - Brann

Her kommer Bergen igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Odd.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser til Skien og Skagerak Arena for å møte Odd i Eliteseriens 23. runde. Kampen spilles søndag 24. oktober klokken 19.00 og vises på Eurosport Norge og Discovery+.

Det ble høydramatisk mot Stabæk på søndag. En nesten full Stadion måtte vente til overtiden før Kasper Skaanes ga oss en kollektiv eufori og kunne trekke et lettelsens sukk. For tabellsituasjonen vår er de tre poengene utrolig viktig, og vi ligger fremdeles ett poeng over bærignene på tabellen. Avstanden til Tromsø, som ligger på sikker plass, er nå tre poeng. Det betyr at alle kamper fremover blir spennende, neglebitende og puls-i-hundreogfemti-fremkallende. 

På søndag blir det nok en bortetur til Østlandet, til et sted vi har hatt litt blandet drops med tanke på resultater de seneste årene. Vi har to tap på rad i Skien, men før det hadde vi to seire og en uavgjort. Går vi helt tilbake til 1952 og frem til i dag har det også vært veldig jevnt mellom klubbene i Skien. Odd har ti seire, fem har endt uavgjort og berømte Brann fra Bergen har vunnet tolv ganger.

Brann er ubeseiret de fem siste kampene, og selv om vi gjerne skulle tatt litt flere trepoengere er vi inne i en god stim. Odd har tre hjemmetap på rad, og kan risikere å havne nede i bunnstriden om trenden ikke snur snart. Dette blir nok en tøff kamp om viktige poeng, og la oss håpe vi er ubeseiret på seks når dommeren blåser for siste gang på søndag. Det hadde vært deilig! 

K P
12 Sarpsborg 08 22 23
13 Tromsø 22 22
14 Brann 22 19
15 Stabæk 22 18
   

Siste fem bortekamper mot Odd: 

  • 2020: Odd - Brann 1-0
  • 2019: Odd - Brann 3-2 Wormgoor x2
  • 2018: Odd - Brann 0-1 Acosta
  • 2017: Odd - Brann 0-0
  • 2016: Odd - Brann 1-3 Demidov, Haugen x2

Vi kan få et gjensyn med hele tre midtbanespiller på søndag. Kristoffer Larsen, Gilli Rolantsson og Sander Svendsen er alle aktuelle fra start for Odd. 

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er Vieux Yaya Sané og Daniel Pedersen ute med skade.

Odd har en bortimot skadefri tropp, men forsvarskjempen John Kitolano er suspendert og er ikke med på søndag. 

Neste kamp er hjemme mot Viking torsdag 28. oktober klokken 18. Nok en utrolig viktig kamp på Stadion, håper du er med! Billetter ligger her.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: