Nå er MOT-hjørnet åpnet

Halvannet år etter planen kunne endelig MOT-hjørnet på Stadion tas i bruk. På søndag var et titalls ungdommer samlet til åpningen.

Annonse:

– Vi har ventet lenge på å ta i bruk MOT-hjørnet på kampdag. Korona har satt det på vent, så det var fantastisk å kunne invitere ungdommene inn på kampen som var i helgen, sier kommersiell leder i Brann, Therese Andvik Rygg. 

MOT-hjørnet er plassert i svingen mellom Fjordkraft- og Frydenbø-tribunen. I timene før avspark var det servering av mat og drikke, besøk av spillere utenfor kamptroppen, MOT-foredrag og tid til å bli kjent med hverandre og med MOT.

Brann har i mange år hatt samarbeid med MOT, og de siste ukene har det skjedd flere aktiviteter. MOT skal styrke ungdoms robusthetlivskvalitet, mentale helse, bevissthet og mot. MOT fremmer trygge klassemiljø der alle blir inkludert. MOT jobber for å forebygg ekskludering, mobbing, vold, rusmisbruk, kriminalitet og psykiske vansker.

For knappe to uker siden kom Daniel Getaneh Hatland, som er prosjektleder for "Det krever MOT å si #STOPP"-prosjektet til Stadion. Han hadde foredrag om #stopp rasisme til både Branns A-lag og administrasjonen. Også spillerne på Brann 2 har fått det samme foredraget, der man går gjennom viktigheten av å ha mot til å si stopp om man opplever at noen kommer med rasistiske og diskriminerende ytringer. #stopp-kampanjen startet i 2020 etter flere episoder med rasisme på norske fotball-arenaer. Før hver kamp markeres #stopp med at spillerne viser frem plakater før kamp samtidig som speaker leser en tekst. 

IMG_5540.JPG
Gruppearbeid under A-lagets #stopp-foredrag med MOT. 

Torsdag 7. oktober inviterte BOB til familiedag på Stadion, og mellom 150-200 barn fikk spille fotball med Brann-spillerne, prøve forskjellige aktiviteter og bli kjent med MOT. I foredraget var hovedbudskapet å bevisstgjøre barna og ungdommene om hva MOT er, og om verdier og holdninger som er viktig i mot som man kan trekke rett inn i hverdagen uansett om det er på skole, hjemme eller på fotballtreningen.

Målet er å gi barna et positivt syn på de enkle grepene som kan gjøre andres dag bedre, og snakke om hvorfor Brann-spillerne spiller med MOT bakpå drakten.

MOT familiedag.jpg
MOT-foredrag under familiedagen med BOB på Stadion

 

Annonse fra Eliteserien: