Før kampen: Lillestrøm - Brann

Deilig med kamp igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Lillestrøm.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi.

Brann tar turen til Åråsen for å møte Lillestrøm i Eliteseriens 18. runde. Kampen spilles lørdag 11. september klokken 18.00 og vises på TVNorge og Discovery+. Bortebilletter ligger for salg her.

Landslagsfotball er greit det, men følelsen er langt fra det samme som under en Brann-kamp. Mot FK Haugesund vippet kampen lenge, og hadde vi utlignet på straffe da stillingen var 1–2, kunne vi fort tatt med oss poeng. Litt bittert, men det som gir håp er at vi er med i hver kamp. Mulighetene til poeng er der, og vi er bare tre poeng unna kvalifiseringsplassen. Vi har alt å spille for! 

Det har blitt mange kamper mot Lillestrøm i løpet av årene, og på Åråsen har kanarifuglene et lite overtak på oss. Vi har siden 1954 spilt 44 obligatoriske bortekamper mot dem, der vi har vunnet ti, ti har endt uavgjort og 24 har endt med tap. Når det er sagt har vi hatt god flyt i nyere tid og gikk seierende av banen både i 2019 og 2017, og en poengdeling i 2018. Det ble 1-1 da vi møtte dem på Stadion for bare noen måneder siden, etter en veldig sen utligning for Lillestrøm av Thomas Lehne Olsen. 

  

Vår største seier på Åråsen kom tilbake i gullåret tilbake i 2007. Da ble det 5–1 etter scoringer av Petter Vaagan Moen, Armann Bjönsson, Martin Andresen, Thorstein Helstad og Jan Gunnar Solli. 

Brann-kaptein Daniel Pedersen returnerer til Åråsen. Han spilte 43 kamper og scoret tre mål for Lillestrøm i 2018- og 2019-sesongen. 

Siste fem oppgjør på Åråsen (i serien):

  • 2019: Lillestrøm - Brann 1-3 Strand, Yttergård Jenssen, Rólantsson
  • 2018: Lillestrøm - Brann 1–1 Marengo
  • 2017: Lillestrøm - Brann 0–2 Rólantsson, Braaten
  • 2016: Lillestrøm - Brann 1–0
  • 2014: Lillestrøm - Brann 4–3 Huseklepp, Barmen, Orlov
     

Skader og suspensjoner 

Lars Krogh Gerson og Yaya Sané er fremdeles skadet. I tillegg er Kasper Skaanes og noen flere usikker til lørdagens kamp.

Hos Lillestrøm er målvakt Mads Hedenstad Christiansen ute med brukket håndledd. Han har stått alle minutter i alle kampe til nå denne sesongen. Simen Kind Mikalsen er langtidsskadet. 

Neste kamp er også borte, denne gangen mot Tromsø. Det kan vise seg å bli en nøkkelkamp i kampen mot nedrykk. Kampen spilles søndag 19. september klokken 20.00. 

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Obos-ligaen: