Har signert proffkontrakt med Brann

Torsdag ettermiddag signerte Elias Myrlid (19) en proffkontrakt med Brann. Avtalen gjelder ut 2024.

Annonse:

– Dette gir meg god motivasjon til å jobbe hardt videre. Jeg kom til Brann fra Os i januar, og har fått en mer profesjonell hverdag her, sier Myrlid. 

19-åringen startet karrieren i Os, og spilte der frem til nyttår i 2020. På slutten av 2020-sesongen var han med på noen treninger med Brann 2/G19, før overgangen ble permanent for 2021-sesongen. I år har han scoret jevnt og trutt på G19-laget, og for Brann 2 i tredjedivisjon står han med ti mål på fem kamper. 

Måltyv

Myrlid beskriver seg selv slik som spiller: 

– Jeg er en måltyv og liker meg best i boksen. Jeg er rask og god til å avslutte. For å ta ytterligere steg må jeg jobbe med det fysiske, og videreutvikle mine tekniske ferdigheter, sier Myrlid. 

Denne uken har han trent med A-laget, men vanligvis er han en del av Azar Karadas sitt Brann 2/G19-lag. 

– Elias har nese for mål og en råskap i spillet sitt. Han har lyst til å trene og bli bedre, og han har allerede tatt gode steg i 2021. Samtidig vet han at det er mye jobb som ligger foran han for å ta nye steg, og han jobber hardt i hverdagen for å få det til, sier Karadas. 

– Elias har hatt en god utvikling i år, og ved å gi han proffkontrakt håper vi at han kan utvikle seg enda mer i tiden fremover, sier sportssjef i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

En proffkontrakt i akademiet til Brann kan sammenlignes med lærlingkontrakt i andre bedrifter, og er steget før en fullverdig A-lagskontrakt. 

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Henrik Kjeilen Steinseide (Vestsiden-Askøy), Mikael Baisotti (Smørås), Anders Totland (Fana IL), Niklas Jensen Wassberg (FK Fyllingsdalen), Isak Tomar Hjortseth (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK).

BEN_1360 (1).jpg
Elias Myrlid i aksjon for Brann 2 mot Sandviken, tidligere i år. Foto: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport. 

 

Annonse fra Eliteserien: