Før kampen: Fredrikstad FK - Brann

Siste gang på tur i OBOS! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Fredrikstad.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser til Fredrikstad i den 29. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles lørdag 22. oktober klokken 15.00, og sendes på Eurosport +1, Discovery+ og TV2 Play, samt NRK P1 Hordaland på radio.

Skeid fikk svi da vi tok vår hjemmeseier nummer elleve for året, og vi er fremdeles ubeseiret på Stadion. Niklas Castro viste seg fra sin beste side og puttet to, han er også glad i lørdagens motstander Fredrikstad og har scoret tre mål på to kamper mot dem i år. 

Med to kamper igjen av årets sesong må vi vinne begge våre siste kamper for å ta poengrekorden i OBOS, men det må vi vel ha troen på! Målrekorden har vi allerede knust, den forrige rekorden holdt Bodø/Glimt med 83 mål og vi har allerede 88. Med en skikkelig fest mot Fredrikstad kan vi nærme oss muligheten for 100 mål i år. Ja, jeg er litt grådig, men det hadde vært grådig gøy! 

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Fredrikstad er på trygg grunn etter en viktig borteseier mot Stjørdals-Blink forrige runde. Formen deres har vært litt opp og ned, og på Fredrikstad stadion har de vunnet fem, spilt fire uavgjort og tapt fem før lørdagens oppgjør mot Brann. 

Vi har mange gode minner fra kamper mot Fredrikstad de seneste årene, og av de siste syv kampene mot gjengen fra plankebyen har vi vunnet seks og spilt en uavgjort. Vårt forrige tap var i Fredrikstad tilbake i 2011. I år har vi slått dem to ganger på Stadion uten å slippe inn mål, i cupmøtet i sommer vant vi hele 6-0 og i vår vant vi 3-0. La oss håpe det blir like gøy på lørdag!     

Fem seneste oppgjør mot Fredrikstad:

2022: Brann - Fredrikstad 6-0 Castro x2, Horn Myhre x2, Heggebø, Jensen Wassberg (Cup-kamp)
2022: Brann - Fredrikstad 3-0 Heltne Nilsen, Rasmussen, Castro
2015: Brann - Fredrikstad 5-1 Grønner x2, Huseklepp, Lie Skålevik, Barmen
2015: Fredrikstad - Brann 1-1 Huseklepp
2012: Fredrikstad - Brann 3-4 Ojo, Huseklepp, Larsen, Selvmål
 

Neste kamp er på Stadion mot KFUM, og er årets siste kamp på Stadion. Kampen spilles lørdag 29. oktober klokken 15. Husk at partoutkort-salget for 2023 er i gang!

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: