Før kampen: Bryne - Brann

Alle gode ting er ni! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Bryne.

Annonse:

Brann reiser til Jæren for å møte Bryne i den 17. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles søndag 31. juli klokken 15.30 og vises på Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio på NRK P1 Hordaland.

Det er ekstremt vanskelig å holde seg på bakken om dagen. Etter en fortjent 3-0-seier mot Kongsvinger på mandag og elleve poeng ned til andre og tredjeplassen på tabellen, svever vi på en perfekt bølge som ser ut til å suse inn mot Eliteserien. Det sitter så godt for tiden, rette folk på banen, rette folk på tribunen, alt er bare velstand. La oss holde dampen oppe og Brann-toget gående når vi tar med oss en gjeng kokende supportere til Jæren for å jakte vår niende borteseier for året! 

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
 

Bryne hadde en grusom start på sesongen, men har klart å bygge opp et lite momentum og er for øyeblikket ganske trygge med tanke på nedrykk selv om de er på plassen over streken. De kommer fra en viktig 2-0-seier borte mot Stjørdals-Blink, og har ellers vært litt opp og ned i det siste. Hjemme har de kun tatt to seire av åtte mulige. 

Det er under en måned siden vi tok i mot dem på Stadion i en kamp vi vant 2-1 relativt fortjent, men likevel måtte svette litt de siste ti minuttene da Bryne reduserte. Så selv om vi er i storform må vi ikke undervurdere jærbuene. 

Historisk sett har vi et godt tak på Bryne, og i løpet av 31 obligatoriske kamper mellom lagene siden 1976 har vi vunnet 18, Bryne har vunnet seks og syv har endt uavgjort. Vi har vunnet alle de fem seneste oppgjørene mellom klubbene og må tilbake til 2002 for å finne forrige Bryne-seier.

Fem seneste oppgjør mot Bryne:

  • 2022: Brann - Bryne 2-1 Rasmussen, Skaanes
  • 2015: Brann - Bryne 2-1 Skålevik, Barmen
  • 2015: Bryne - Brann 1-4 Pedersen, Demir, Castro, Huseklepp
  • 2015: Bryne - Brann 0-1 Castro
  • 2004: Brann - Bryne 3-2

Neste kamp er hjemme mot Start allerede kommende torsdag, 4. august klokken 18. Bli med å fyll opp Stadion! Kjøp billetter her

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: