Har sluppet inn minst i ligaen - går for nytt rent bur på søndag

Mathias Dyngeland og resten av laget har holdt nullen i 8 kamper så langt denne sesongen.

Annonse:


Brann har sluppet inn færrest mål i OBOS-ligaen frem til nå, og har holdt nullen i hele åtte kamper. Mathias Dyngeland reflekterer over hva som ligger bak Branns robusthet bakover i banen.

– Det har med at vi har en gruppe, et lag og en klubb som har gjort et godt stykke arbeid i løpet av oppkjøringen og hele veien i sesongen. Jeg føler vi har skapt relasjoner og kontinuitet som gjør at vi er robuste og stabile, og da klarer man å slippe inn færre mål. I tillegg scorer vi veldig mange mål også, så det er kjekt, sier Dyngeland.

Dyngeland mener at Branns trygghet bakover i banen også bidrar til at ting flyter bedre fremover i banen, og er med på å bidra til at det kommer flere scoringer.

– Jeg tror at hvis man gjør den defensive jobben skikkelig så skaper man også målsjanser, som igjen skaper mål. Jeg føler vi har bygget et bra fundament for å være trygg bakover og slippe til lite sjanser, og når vi gjør det over tid kommer vi til å skape målsjanser også.

BB220419BB278.jpg
Bilde: Marius Simensen / BILDBYRÅN.

Bruker sine egenskaper med ballen i beina til å skape trygghet i laget


I tillegg til å være en habil skuddstopper, har Dyngeland en presis pasningsfot og er god med ball i beina. Han forteller om hvordan han kan bruke disse egenskapene i det oppbyggende spillet.

– Jeg håper og tror jeg kan skape en ro og en trygghet i laget, ved at de ikke er redd for å bruke meg som et alternativ i pasningsspillet. Ved at lagkameratene vet at de kan spille til meg og at jeg også kan finne løsninger, håper jeg at jeg kan gi en ekstra dimensjon i spillet.

Søndag spiller Brann borte mot Bryne i OBOS-ligaens 17. runde. Dyngeland ønsker å fortsette det robuste defensive spillet for å sikre tre nye poeng.

– Det blir en spennende kamp. Det er et lag som er veldig direkte og er gode på dødballer. Vi kjente på at vi hadde god kontroll mot de hjemme, men likevel ble det en tett kamp som vi slet litt med å punktere. Vi må være skjerpet og spille med høyt tempo, og fortsatt være like robust i det defensive spillet slit at vi klarer å opprettholde momentum. Hvis vi gjør det, kommer vi til å score mål til slutt. Vi må egentlig bare fortsette å gjøre det vi har gjort så langt, avslutter Dyngeland.

Bryne - Brann har avspark kl. 15.30 på søndag og sendes på Discovery+ og TV2 Play. Neste hjemmekamp er mot Start torsdag 4. august kl. 18.00. Kjøp billetter her.

Annonse fra Eliteserien: