Før kampen: Brann - Viking

Slaget om Vestlandet! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Viking.

Annonse:

Brann byr opp til vestlandsderby i årets siste serierunde i Eliteserien, når vi tar i mot cup-finalist Viking. Kampen har avspark klokken 18.00 søndag 1. desember og vises på Eurosport Player, Eurosport Pluss og Dplay.    

Det ser ut til å bli et stapfullt Brann Stadion som er klare til å heie fram guttene til seier i årets siste kamp i Eliteserien. Vi trenger ikke dvele så mye over forrige helg, noen ganger går alt galt. Nå er det Viking som står på motsatt banehalvdel og vi skal gjøre alt for å vise hvem som er storebror i vest!

Historisk sett har Brann vært bedre enn Viking i Bergen. Vi står med en statistikk på 24 seire, 15 uavgjorte og 16 tap siden første møte på Stadion tilbake i 1948. 

En av kampene som huskes best mot Viking er 5-2-seieren i 2007. Den sementerte seriegullet foran et feststemt og fullsatt Stadion. Azar Karadas scoret det første målet, før Thorstein Helstad bestemte seg for å gjøre sitt for at gullet skulle komme hem og satte like så greit ballen i mål fire ganger for Brann.

Siste fem kamper på Stadion:

  • 2017: Brann - Viking 1-1: Haugen 
  • 2016: Brann - Viking 0-0
  • 2014: Brann - Viking 0-1
  • 2013: Brann - Viking 2-0: Huseklepp, Nordkvelle
  • 2012: Brann - Viking 0-0


To legender tar farvel 

Kampen mot Viking blir siste kamp i Brann-trøyen for Azar Karadas og Vito Wormgoor. Karadas har spilt over 250 kamper for klubben og vært med på seriegull, nedrykk og opprykk. Vito Wormgoor kom til Bergen før 2017-sesongen og har nesten 100 kamper for oss. Kontrakten hans går ut ved nyttår og han har ikke kommet til enighet med Brann om å forlenge avtalen. 

Før kamp blir begge takket av med en markering og utdeling av gaver, og etter kampen vil de ta runden og takke publikum på tribunene. 

En rogalending med hjertet i Brann

Veton Berisha har vært en viktig brikke for Brann i år. Kraftpakken av en rogalending håper å vise gamle lagkamerater hvem som er best i vest på søndag.

K P
8 Stabæk 17 22
9 Viking 17 22
10 Brann 17 22
11 Haugesund 17 21
For Viking endte han opp med 24 mål på 94 kamper fra 2011-2015. Han fikk over 100 kamper ute i Europa fordelt på Greuther Fürth og Rapid Wien, men er nå vendt tilbake til Norge for å hjelpe Brann til nye høyder.  

Hos Viking har Stavanger-gutten Viljar Vevatne en fortid i Brann. Han fikk i løpet av 2015/2016 to kamper for A-laget, før han gikk videre til Sandnes Ulf og så til Viking.

Skader og suspensjoner  

Amer Ordagic og Petter Strand fremdeles ute med kneskader. Veton Berisha har pådratt seg en liten smell, men håper veldig å være klar til kampen mot gamle lagkamerater. 

Hos Viking er Tommy Høiland ute med en lårskade. Zlatko Tripic har flest gule kort av alle i Eliteserien og må stå over seriefinalen med en suspensjon. 

Eliteserien er over for i år, men husk å sikre deg partoutkort til neste sesong allerede nå!

Kjøp partoutkort her!

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, nifs.no, fotball.no

 

Annonse fra Eliteserien: