Før kampen: Brann - Strømsgodset

Stedet é Stadion! Les deg opp før årets første hjemmekamp.

Annonse:

Brann tar imot Strømsgodset i Eliteseriens 2. runde. Kampen spilles søndag 7. april klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge og Eurosport Player.

Etter en dramatisk 2. omgang satt vi igjen med null poeng etter seriepremieren i Skien. Det er av sine egne man skal ha det, og Øystese-gutten og tidligere Brann-spiller Torgeir Børven ble den store helten for telemarkingene med to mål i en kamp som endte med et 3-2-tap for Brann.

Hjemmekampen mot Godset på søndag er en glimrende anledning til å reise kjerringen og vise bergenserne at Brann skal være med i toppen i år også. 

Strømsgodset fikk en fin start på årets eliteseriesesong med 3-2-seier over FK Haugesund. Marcus Pedersen var en av målscorerne, og han vil også prøve å skape problemer for Brann på sin gamle hjemmebane søndag. 

Historisk sett har Brann virkelig fått det til å svinge mot Strømsgodset på Stadion. Siden 1968 har de hjemmelaget tatt imot drammenserne 30 ganger i Bergen og vunnet 19 av dem. Godset har bare vunnet tre ganger på Stadion og åtte har endt uavgjort.

I fjor sørget mål av Fredrik Haugen, Christian Eggen Rismark og Gilli Rolantsson for å sende drammenserne tilbake til Østlandet med null poeng og 1-3-tap i bagen. I det omvendte oppgjøret på Marienlyst i fjor sørget et sent mål av Kristoffer Barmen for et hederlig 1-1-resultat. 

Siste fem kamper mot Strømsgodset på Stadion:

  • 2018: Brann - Strømsgodset 3-1 Haugen, Eggen Rismark, Rolantsson
  • 2017: Brann - Strømsgodset 3-0 Barmen, Orlov, Selvmål
  • 2016: Brann - Strømsgodset 1-0 Vega
  • 2014: Brann - Strømsgodset 0-1 Kovacs
  • 2013: Brann - Strømsgodset 1-1 Huseklepp

Kampens dommer er Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar. Dette blir hans første kamp som hoveddommer i årets eliteserie, men han var også delaktig som fjerdedommer i Strømsgodsets kamp mot FK Haugesund. 

Nesten skadefrie tropper

Lars Arne Nilsen har en så godt som full tropp å velge mellom. Christian Eggen Rismark har vært syk. Ruben Yttergård Jenssen sliter med et overtråkk som han håpet å kunne riste det av seg til søndag. 

Hos Godset er også troppen så godt som skadefri. Jonathan Parr fikk en smell mot FK Haugesund, men starter sannsynligvis på søndag. 

Neste hjemmekamp er allerede onsdag 10. april klokken 18.30 mot Kristiansund. Yr melder om finvær. Bli med på kamp!

Kjøp billetter og partoutkort her

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: