Før kampen: Brann - Sogndal

Lørdag, sol og Stadion. Gu' kor herlig! Les deg opp om det du trenger å vite før kampen mot Sogndal.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Sogndal i den 4. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles lørdag 23. april klokken 20.00 og billetter til kampen kjøpes her.

Kampen vises på MAX, Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio i NRK P1 Hordaland.

Finnes det noe deiligere enn å vinne med et mål seks minutter på overtid? Og da mener jeg ikke bare i fotball, men livet generelt. Livskvaliteten den siste uken har vært rekordhøy takket være Vegard Leikvoll Moberg. Koket på tribunen med påfølgende banestorming har virkelig fått kjørt seg på repeat i hodet og på mobilen. 

Nå venter et voksent vestlandsoppgjør mot Sogndal. De har også har hatt en god start på sesongen med to hjemmeseire mot henholdsvis Raufoss og Bryne, og en uavgjort borte mot Stabæk. En seier her vil være særdeles viktig for begge lag for å henge med i det som antageligvis blir et rotterace i toppen av OBOS-ligaen.

K P
2 Molde 5 10
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9

Historisk sett har vi gjort det veldig, veldig bra mot Sogndal på Stadion. I løpet av 19 obligatoriske kamper siden 1988 har vi vunnet 13, spilt tre uavgjort og tapt bare to. Vi har også vunnet de tre siste oppgjørene mot Sogndal, hvor det ferskeste var på Fosshaugane Campus i 2019 der vi tok oss videre i NM med en 2-1-seier.


Siste fem oppgjør på Brann Stadion:

  • 2017: Brann - Sogndal 2-1 Vega, Barmen
  • 2016: Brann - Sogndal 2-0 Acosta, Haugen
  • 2015: Brann - Sogndal 0-4
  • 2014: Brann - Sogndal 2-1 Grønner, Karadas
  • 2013: Brann - Sogndal 1-0 Pusic

Vår sisteskanse Mathias Dyngeland møter gamleklubben han spilte for fra 2012 til 2019, og er antagelig ekstra motivert for å holde nullen i akkurat denne kampen. Vegard Leikvoll Moberg har også vært et kort opphold i Sogndal. 

Neste kamp er nok en Oslo-tur når vi skal møte KFUM borte. Kampen spilles 9. mai klokken 18, og billetter finner man her.

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no
Annonse fra Eliteserien: