Før kampen: Brann - Sandefjord

Les deg opp før 16. mai-kampen mot laget fra hvalfangerbyen.

Annonse:

På selveste 16. mai tar Brann imot Sandefjord på Stadion til den 9. serierunden i Eliteserien. Avspark er klokken 18.00 og kampen vises også på MAX og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Vi må helt tilbake til 2010 for å finne siste gang lagene møttes. Da vant Brann hele 4-1 på Komplett Arena etter scoringer av Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen, Diego Guastavino og Erik Huseklepp.

Sist seier på Stadion mot Sandefjord kom litt tidligere samme år da det ble 3-2 til Brann etter scoringer fra Erik Mjelde og to mål av Diego Guastavino.

Siste fem oppgjør på Stadion:

  • 2010: Brann – Sandefjord 3-2: E. Mjelde, Guastavino (x2)
  • 2009: Brann – Sandefjord 0-1
  • 2007: Brann – Sandefjord 1-0: Sigurdsson
  • 2006: Brann – Sandefjord 5-3: Sæternes (x2), Miller, Bjarnason, Andresen
  • 2002: Brann – Sandefjord 2-1: Knarvik, Furuseth Olsen

Den viktigste seieren av disse kampen var nok kanskje kvalifiseringskampen i 2002, hvor Brann sikret videre spill i øverste divisjon med 2-1-seier hjemme etter 0-0 på bortebane. Det ble feiret med fyrverkeri og full jubel etter kampen på Stadion.

Nå har ikke Brann spilt mot Sandefjord veldig mange ganger, men har et slags tak på Stadion med sine fire seirer mot Sandefjords ene.

Totalt sett kommer også Brann best ut med en statistikk på 7-1-2.

Sandefjord sterkere enn sist

Brann startet rolig, men tok fyr i løpet av 2. omgang mot Molde i siste serierunde og vant til slutt hele 4-1.

Laget klatret til 3. plass på tabellen med sine 14 poeng. Kun ett poeng bak Odd på sølvplass. På de siste fem kampene står Brann med en form på 3-1-1.

Sandefjord virker å være sterkere enn sist de var oppe i øverste divisjon i 2015. Da gikk det rett ned igjen.

Nå har laget fått en god start og vant 2-0 hjemme mot FK Haugesund i forrige kamp. Sandefjord ligger på 6. plass, men kun ett poeng bak Brann. Det er foreløpig jevnt i sølvmedaljekampen.

Med Brann-seier kan rødtrøyene gå forbi Odd dersom skienslaget taper borte mot Haugesund.

Vinner Sandefjord går de dermed forbi Brann og kan ta 2. plassen om andre resultater går deres vei.

Haugen og Braaten leverer

Etter scoringen mot Molde er det Jakob Orlov som ligger øverst på scoringslisten til Brann med sine tre nettkjenninger. Sandefjords Flamur Kastrati har scoret ett mål mer enn svensken og ligger på fire scoringer så langt.

Fredrik Haugen og Daniel Braaten deler 1. plassen på assistlisten med tre målgivende hver. For Sandefjord er det Abdoulaye Seck som har flest med to målgivende så langt.

Gilli Rólantsson troner fremdeles aller øverst på Fantasy-listen med sine 51 poeng, tett fulgt av Sandefjords Abdoulaye Seck på 50 poeng.

Brann har ikke fått straffespark til nå denne sesongen. Sandefjord har allerede fått tre forsøk fra krittmerket hvor Flamur Kastrati har scoret to ganger og Pau Morer har scoret én gang.

Syv av lagene i Eliteserien har så langt fått straffespark. Brann fikk kun ett straffespark i fjor.

Flere tidligere Brann-gutter 

Hos Sandefjord finner vi flere tidligere Brann-spillere. Øystein Øvretveit har sittet på benken som reservekeeper i alle kampene til nå. Lars Grorud har spilt i to av kampene. Erik Mjelde har ikke spilt på grunn av skade og Håkon Lorentzen har fått tre innhopp til nå.

Det er liten sjanse for at Erik Mjelde blir klar til denne kampen heller på grunn av lyskeskade. Det meldes om at Thomas Bendiksen er syk og at Lars Grorud heller ikke rekker kampen på grunn av en strekkskade.

Må unngå gule kort

Bismar Acosta, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten og Vito Wormgoor står alle med to gule kort hver og må unngå kort mot Sandefjord for å få med seg bortekampen mot Sogndal på lørdag.

Brann har fått 14 gule kort så langt og får i snitt 1,5 gule kort pr. hjemmekamp. Sandefjord står med 15 gule kort til nå og ligger på 2,5 i snitt pr. bortekamp.

Kampens dommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har til nå hverken gitt noen straffespark eller vist ut noen spillere på sine seks dømte kamper.

Han har allerede dømt Brann i to kamper denne sesongen.

Brann - Sandefjord har avspark klokken 18.00 på Stadion tirsdag 16. mai.

Kampen kan du se på MAX eller høre på NRK Hordaland og BA.no. 

Det er fremdeles billetter igjen.

Kjøp billetter her

Kilder: fotball.no, nifs.no, altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no
Annonse fra Eliteserien: