Før kampen: Brann - Lillestrøm

Stadion en sommerkveld i juni! Gu' kor herlig! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Lillestrøm.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Lillestrøm i Eliteseriens 10. runde (Branns kamp nummer elleve). Kampen spilles onsdag 29. juni klokken 20.00 og vises på Eurosport Norge og Discovery+.

Vi må vel innrømme at starten på årets Eliteserie ikke har gitt oss alt vi hadde håpet på, og i skrivende stund ligger vi på jumboplassen i Eliteserien. Det er heldigvis kort vei opp til over streken, om vi klarer å sy sammen en brukbar rekke med seire. Med fare for å havne i "ulv-ulv-fellen" med positive spådommer, tør jeg å konkludere med at spillet vi har vist og potensialet i laget er godt nok til at vi er på trygg grunn før høstregnet setter inn. Poengfangsten starter mot Lillestrøm! 

Kanarifuglene har hatt en god start på sesongen i årets Eliteserie etter et år i OBOS-ligaen. Det er på Åråsen de er aller sterkest med tre seire og et tap, og de kommer til Bergen med en 2-0-seier over Rosenborg i sekken. På tur har de gått på tap mot Strømsgodset og Kristiansund, men i deres seneste bortekamp mot Tromsø tok de med seg tre poeng tilbake til Romerike.  

Det har vært litt hummer og kanari med tanke på poeng mot Lillestrøm på Stadion de seneste årene, men i forrige oppgjør i Bergen tilbake i 2019 gikk vi seirende av banene etter et mål av Gilbert Koomson. Vi slo dem også 3-1 på Åråsen senere samme sesong, det året de rykket ned.  

Brann mot Lillestrøm er et oppgjør mellom to tradisjonsrike lag i norsk fotball. Siden det første obligatoriske møtet i 1955 har lagene møttes 42 ganger på Stadion. Av disse har Brann vunnet 18, Lillestrøm vunnet 16 og åtte har endt med poengdeling.

Seneste fem kamper på Stadion:

  • 2019: Brann - Lillestrøm 1-0 Koomson
  • 2018: Brann - Lillestrøm 1-1 Teniste
  • 2017: Brann - Lillestrøm 2-0 Vega, Grønner
  • 2016: Brann - Lillestrøm 1-2 Karadas
  • 2014: Brann - Lillestrøm 2-0 Orlov x2

Branns kaptein, Daniel Pedersen, spilte 42 kamper og scoret to mål for Lillestrøm i 2018-2019. 

  • Brannbutikken er åpen fra 12.00. Det samme er hurtigteststasjonen for dem som ikke har grønt koronapass. Testen er gratis og bestilles her. Fotballpuben i Frydenbø-tribunen holder åpent fra to timer før kamp. 

Skader og suspensjoner 

Brann har en del forsvarspillere på skadelisten. Lars Krogh Gerson, Thomas Grøgaard og Jon-Helge Tveita er alle uaktuelle til onsdagens kamp.

Hos Lillestrøm pådro Pål André Helland seg en strekk i kampen mot Rosenborg, og i tillegg er Simen Kind Mikalsen ute. 

Neste kamp spilles mandag 5. juli klokken 19.00, borte mot Kristiansund.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: