Før kampen: Brann Kvinner - Vålerenga

Endelig er det klart for publikumsrekord og toppkamp på Brann Stadion! Serieleder Brann møter Vålerenga i Toppseriens 13. serierunde. Kampen spilles søndag 5. juni klokken 16.00 og sendes direkte på NRK1.

Annonse:

Det blir en skikkelig fotballfest på Stadion når serietoer Vålerenga kommer på besøk til Bergen. Over 8000 har sikret seg billett til toppkampen, som betyr at Brann allerede har knust rekorden for en Toppserie-kamp i Norge. Nå er målet å slå klubbrekorden i norsk kvinnefotball fra 2006, da 8856 tilskuere så cupfinalen mellom Røa og Asker på Bislett Stadion.

Billetter til toppkampen finner du her!

Etter tolv kamper topper Brann tabellen med elleve seiere og én uavgjort. Poengtapet kom for under en måned siden, i borteoppgjøret mot Vålerenga på Intility Arena i Oslo. Hjemmelaget tok en tidlig ledelse, men en scoring fra Rakel Engesvik i andre omgang sørget for at ett poeng ble med hjem igjen til Bergen.

Les kampreferat fra den kampen her.

Siden den gang har Brann tatt fire nye trepoengere, mens Vålerenga har spilt tre kamper. Stabæk og Arna-Bjørnar ble slått komfortabelt av blåtrøyene, men i hjemmekampen mot Rosenborg forrige søndag endte det 1-1. 

Vålerenga har vært et topplag i norsk kvinnefotball de siste årene. I 2019 tok de sølv bak LSK, og året etter tok de gull i Toppserien, kun med bedre målforskjell enn Rosenborg på andreplass. Etter en svak sesong i Toppserien i fjor ser de ut til å kjempe helt i toppen av tabellen denne sesongen. I jakten på gull er Elise Thorsnes en viktig spiller. Spissen er toppscorer i Toppserien med elleve mål på like mange kamper.

De siste fem kampene mellom lagene i Bergen viser fire seiere og ett tap. I fjor endte det 3-0 på Stemmemyren, etter scoringer fra Vilde Hasund, Guro Bergsvand og Marit Bratberg Lund. Sandviken har faktisk scoret tre mål i hver hjemmekamp mot Vålerenga i Toppserien de siste fire årene. Vi får håpe de fortsetter den trenden i sin første kamp som Brann på Brann Stadion!

Siste fem hjemmekamper mot Vålerenga i Toppserien:

  • 2021: Sandviken 3-0 Vålerenga
  • 2020: Sandviken 3-2 Vålerenga
  • 2019: Sandviken 3-4 Vålerenga
  • 2018: Sandviken 3-0 Vålerenga
  • 2017: Sandviken 2-0 Vålerenga
Annonse fra Obos-ligaen: