På topp, men fortsatt sulten

Hun har aldri vært sterkere, aldri mer målfarlig på toppnivå og trolig aldri vært bedre. Guro Bergsvand storkoser seg i SK Brann og elsker å spille fotball.

Annonse:

Da Guro Bergsvand kom til Sandviken Toppfotball før 2020-sesongen, ble hun i en spillerpresentasjon spurt om hva som var hennes fotballdrømmer. Svaret var «A-landslaget, vinne seriegull og cupgull». To og et halvt år senere er to av tre drømmer gått i oppfyllelse.

– Det er ganske kult. Gøy! Jeg tok riktig valg av klubb den gangen og har fått lov til å være med på en reise som er veldig fin, sier Guro, som forklarer suksessen slik:

– Vi har fått gode og ikke minst like viktig, de rette spillerne inn i laget og fått på plass et veldig bra kollektiv. At jeg ble tatt ut på landslaget er jo et resultat av det.

Debuten på A-landslaget kom som 27-åring i fjor høst mot Armenia.

– Jeg har jo alltid hatt landslaget som en drøm, men jeg har spilt fordi jeg elsker fotball og ikke stresset så mye med landslaget, men jeg er jo et konkurransemenneske som vil bli så god som mulig, sier Guro.

Landslagsdebuten feiret hun like godt med å score 1-0-målet i en kamp som endte med kalassifrene 10-0. Det var neppe tilfeldig, for midtstopper Guro Bergsvand har neppe vært mer målfarlig enn hun er akkurat nå. Tre mål på ti landskamper og ti mål på 47 kamper for SK Brann og Sandviken Toppfotball, lar seg høre.

– Jeg var ganske målfarlig i ungdommen da jeg spilte midtbane. Det er veldig gøy å kunne bidra også i den enden av banen, men det er jo ikke bare meg, omtrent alle målene mine de siste to sesongene er på innlegg og cornere fra Marit (Brattberg Lund), som slår fantastiske cornere.

Guro Bergsvand ble kåret til årets spillerforbilde i Toppserien i 2021 fordi hun blant annet, ifølge juryen «er en rollemodell og inspirasjon for alle unge spillere som møter motgang, som tviler på seg selv og som trenger bevis for at det som kan virke umulig, faktisk er mulig».

For motgang har det vært nok av. Tøffe og lange skadeperioder, inkludert det meste av tiden på college i UC Berkeley i California.

– Det var vanskelig, men gjennom et så langt skadeavbrekk blir man veldig godt kjent med egen kropp, og når jeg nå ser tilbake på det er jeg sterkere i kroppen enn jeg noen gang har vært.

Sterkere enn noen gang, mer målfarlig enn noen gang . Har Guro Bergsvand noen gang vært bedre?

– Jeg er en del av et godt lag. Vi er ganske mange som har kommet inn i en fin flyt og det gjør oss alle bedre.

Nå gleder Guro Bergsvand seg over flere enn 7000 solgte billetter og tilskuerrekord i Toppserien i søndagens kamp mot Vålerengen.

– Det er helt fantastisk! Jeg er skikkelig stolt over måten vi er tatt imot i Brann og tatt imot av supporterne. At man klarer å trigge konkurranseinstinktet og slå tilskuerrekorden i Toppserien. Det er skikkelig kult og veldig bra for kvinnefotball.  

Guro ser lyst på kvinnefotballens fremtid.

– Kvinnefotballen har fått en kjempedytt. Det som skjer nå, er kjempeviktig. Jo flere som følger med, jo større oppmerksomhet vi får og jo mer penger det kommer inn i kvinnefotballen, kommer det til å bli flere som meg, som holder på lenge. For jeg virkelig elsker å spille fotball, avslutter Guro.

BEN_5872.jpg
Guro Bergsvand sammen med kaptein Tuva Hansen. Foto: Bjørn Erik Nesse, Digitalsport.

 

Annonse fra Eliteserien: