Før kampen: Brann - Bodø/Glimt

Blod er tjukkere enn vann! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Bodø/Glimt.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar imot Bodø/Glimt til sesongens andre kamp på Stadion i Eliteseriens 4. runde. Kampen spilles mandag 24. mai klokken 18.00 og vises på TVNorge og Discovery+.

Det var kos ganske lenge på Lerkendal. Etter at Rosenborg scoret på sin første sjanse, pumpet adrenalinet greit da Ruben Kristiansen og Robert Taylor puttet, og sendte oss foran etter rundt en time. Så ble sol i sinnet erstattet med regn, da strilen Kristoffer Zachariassen rotet inn et mål like før slutt og senket oss med et nytt mål på overtid. Finnes det en fotballgud er han veldig kødden med oss for tiden.

Om det ikke ble poeng denne gangen heller, var det mye positivt å hente med oss videre fra spillet i Trondheim, og det kommer til å snu. Bare vent! Ingenting hadde vært kjekkere enn å starte årets poengfangst mot fjorårest serievinnere på mandag. 

Vi har et lite tak på Glimt i Bergen. I løpet av 23 kamper på Stadion siden første obligatoriske møte i 1977 har Brann gått seirende ut av elleve, tre har endt uavgjort og bodøværingene har fått med seg ni trepoengere. I fjor tok et serievinnende Glimt med seg alle tre poengene tilbake til nord. 

Seneste fem oppgjør mot Bodø/Glimt på Stadion: 

  • 2020: Brann - Bodø/Glimt 1-3 Grøgaard
  • 2019: Brann - Bodø/Glimt 1-1 Bamba
  • 2018: Brann - Bodø/Glimt 2-0 Wormgoor, Lie Skålevik
  • 2016: Brann - Bodø/Glimt 1-0 Orlov
  • 2015: Brann - Bodø/Glimt 1-2 Lorentzen

På benken til Glimt finner vi bergensern Kjetil Knutsen. Han er tidligere trener og toppspillerutvikler i Brann.

  • Brannbutikken på Stadion er åpen fra klokken 14.00 i dag på kampdagen. Fotballpuben i Frydenbø-tribunen åpner to timer før avspark.

Skader og suspensjoner 

Hos Brann er fremdeles Daniel Pedersen ute med skade. 

Vår nye signering Vieux Sané venter på visum, mens Lars Krogh Gerson kom ut av innreisekarantenen på lørdag. 

For Bodø/Glimt er Vegard Leikvoll Moberg og Jose Dos Santos uaktuell til kampen.

Høytflyvende Erik Botheim fikk seg en smell mot Rosenborg, men forventes klar. Alfons Sampsted har også en liten skade, men stiller sannsynligvis fra start.  

Nysigneringen Tomas Rataj er i innreisekarantene.

Det går fort i svingene i årets Eliteserie og neste kamp er allerede på torsdag 27. mai klokken 18.00 i Bærum mot Stabæk.

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Eliteserien: