Senket av overtidsscoring på Lerkendal

Brann kom under tidlig mot Rosenborg på Lerkendal, snudde kampen, men måtte se alle poengene glippe på overtid.

Brann stormet rett i angrep etter avspark, og Kasper Skaanes kom seg rundt på venstresiden alt etter 13 sekunder. Innlegget ble blokkert ut til en corner, som Rosenborg fikk avverget.

Både Mathias Rasmussen og Skaanes prøvde seg fra distanse de første ti minuttene, men forsøkene ble enten reddet av keeper eller gikk like utenfor.

Etter elleve minutter tok Rosenborg ledelsen. Kristoffer Zachariassen fikk ballen på bakre stolpe og satte inn 1-0 til Rosenborg.

Etter scoringen var det en relativt jevn kamp, men Rosenborg hadde ballen mest. Det ble ingen flere mål før pause, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Snudde kamp - sen utligning

Den første sjansen etter hvilen var det Brann som skapte. Ole Didrik Blomberg stoppet en RBK-kontring med en susende takling. Brann kjørte kontra, og Taylor spilte gjennom Skaanes. Avslutningen gikk via en RBK-forsvarer og skapte problemer for Andrè Hansen, som måtte slå til corner.

På den påfølgende corneren, etter 49 minutter, havnet ballen hos Ruben Kristiansen som banket ballen i nettaket.

Så presset Rosenborg veldig på, og hadde flere gode sjanser. Men Brann-forsvaret klarte å blokkere. Rosenborg ropte på scoring etter at Håkon Opdal reddet på streken, men ble ikke hørt. Da kjørte Brann kontra og Robert Taylor plasserte inn 2-1-scoringen.

Etter scoringen mistet begge lag ballen en del mens de gikk i angrep, som førte til overgangsmuligheter for begge lag.

Rosenborg presset mot slutten, mens Brann fikk flere kontringsmuligheter.

Etter 84 minutter fikk Rosenborg uttelling. Nok en gang dukket Zachariassen opp, og på overtid avgjorde sammen man til 3-2 for Rosenborg.

Med det tapte Brann sin første kamp på Lerkendal siden 2018.

3-2: Zachariassen (90.)

14. serierunde (flyttet kamp). Eliteserien. Lerkendal stadion. 600 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL. Gult kort: Kristoffer Zachariassen, Rosenborg. Moonga Simba, Vegard Forren, Ruben Kristiansen, Brann.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Petter Strand, Mathias Rasmussen (Kristoffer Barmen fra 78.), Kasper Skaanes - Moonga Simba (David Møller Wolfe fra 65.), Daouda Bamba, Robert Taylor (Filip Delaveris fra 87.).