Her er den nye sportslige lederen

Brann har ansatt ny sportslig leder. Han er dansk, 46 år gammel og heter Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonse:

– Brann er en stor og spennende klubb, med stort potensial og store ambisjoner. Gjennom samtalene med klubben har jeg fått et veldig godt inntrykk av de personene i klubben som jeg har vært i kontakt med. Og så vet jeg at Bergen er en av de flotteste byene som finnes. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Nagel Jacobsen til brann.no.

Nagel Jacobsen kommer fra jobben som sportssjef i danske Esbjerg og han vil komme til Bergen så fort som mulig. En konkret dato er ikke satt, da det avhenger av blant annet innreiserestriksjoner.

Ekstern hjelp

Brann har jobbet med å få ny sportslig leder på plass, siden klubben skilte lag med Rune Soltvedt i slutten av februar. Daglig leder Vibeke Johannesen har ledet arbeidet, og fra styret har styreleder Birger Grevstad og Espen Brochmann vært med i samtalene med kandidater underveis.

– Det har vært mye jobb med å finne klubbens neste sportslige leder. Spesielt krevende siden grensene er stengt, og det ikke har vært mulig å møte kandidater fra Danmark og Sverige fysisk.

Vi har derfor brukt lang tid og mange samtaler/teams-møter for å få nok informasjon om kandidatene, sier Johannesen.

Brann har benyttet seg av konsulentselskapet Onenexus, med Allan Gaarde og Morten Seeberg. De har et stort nettverk i Norden innenfor sportsledelse, og har bidratt med å finne aktuelle kandidater til stillingen.

– Dette er en viktig rolle i Sportsklubben Brann, og derfor har vi brukt den tiden vi har trengt for å finne den rette kandidaten. Jeg har hatt mange Teams-møter med Jimmi, og han har også møtt Birger og Espen digitalt, sier Johannesen.

Lang internasjonal erfaring

Nagel Jacobsen har lang erfaring fra fotballen, og i tillegg til å ha vert sportssjef de siste årene har han også vært agent og speider gjennom flere år. I årene før han ble sportssjef i Esbjerg var han sjefsspeider i klubben, en rolle han også har hatt i nederlandske Vitesse. Han har også vært speider for FC København, med hovedansvar for Nederland, Belgia og Tyskland.

– Gjennom arbeidet mitt de 10-15 siste årene har jeg fulgt godt med på den norske ligaen og Brann, samt alle de andre skandinaviske ligaene. Brann har et nydelig Stadion med engasjerte fans, som jeg gleder meg til å treffe, sier Nagel Jacobsen.  

I tillegg til å være erfaren og dreven på spillerlogistikk, er han opptatt av å utvikle unge spillere. Nå ser han frem til å bruke all erfaringen han har fra sine 15 år i internasjonal fotball, i Brann og Bergen.

– Jeg vil være med på å føre Brann tilbake til toppen av norsk fotball, men det skal skje på riktig måte. Med utvikling av unge spillere og en offensiv fotball som er spennende og gøy for supporterne, avslutter han.

Fotballfaglig CV:

  • Sportssjef i Esbjerg FB, med hovedansvar for sportslig avdeling. Både Alag, spillerlogistikk, akademi og talentutvikling.
  • Sjefsspeider i Esbjerg FB.
  • Speider i FC København med ansvar for Nederland, Belgia og Tyskland.
  • Sjefsspeider Vitesse Arnhem i Nederland.
  • Fotballagent med spillere på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Fotballfaglig- og lederutdanning:

  • Football Management degree fra Johan Cruyff Insititute i Barcelona, som første danske.
  • Utdannet business coach hos Sofia Manning, Manning Inspire.
  • FIFAagent lisens.
  • Utdannet bankmann.
Annonse fra Eliteserien: